Logga Visitsavsjo
Lyssna på sidan Lyssna

Teater - Oscar och den rosa tanten - INSTÄLLT

Detta evenemang är tyvärr inställt på grund av sjukdom.

En hyllning till livet med Ing-Marie Carlsson i alla roller.

Evenemanget är avslutat

Gå till aktuella evenemang

illustration evenemang

Tid:
till

illustration evenemang

Plats: Kulturhuset i Sävsjö

oscar och den rosa tanten

Föreställningen Oscar och den rosa tanten är en hyllning till livet, baserad på Éric-Emmanuel Schmitts succéroman. Det är en historia som griper tag och som med humor, värme och nyfikenhet tar sig an det största mysteriet av dem alla - livet.

Datum

Onsdag 24 april

Tid

Klockan 19.00-20.30

Längd: 1 timma och 30 minuter

Plats

Kulturhuset, Galaxen, Sävsjö

Arrangör

Riksteatern Va Du Vill Sävsjö

Biljetter

Biljetter köpes i kassan vid föreställningen.

Icke medlem: 220 kronor

Medlem: 180 kronor

Ungdom: 50 kronor

Betalning med kort eller swish.

Scenpassförmån: 20 procent

OBS! Begränsat till 60 platser.

Mer information

Kulturhusets webbplats Länk till annan webbplats.

072-199 04 00

info@kulturhuset.com

Oscar är 10 år och ska snart dö. Alla vet, men ingen vill prata om det ? bara den rosa tanten. Med henne kan han tala om sjukdomen, om att dö innan livet ens börjat och om att få uppleva den första kittlande kärleken. På bara tolv dagar ska Oscar hinna med att leva ett helt liv. Det visar sig vara ett äventyr som han inte kan säga nej till.

Det är orättvist att dö innan livet ens börjat. Vad ska man göra medan man väntar på att allt ska ta slut? Tant Rosa, Oscars rosa tant på sjukhuset och före detta fribrottare (Stryperskan från Languedoc!), föreslår att han ska skriva ett brev till en gud han inte ens vet om han tror på. Ett brev för var dag som återstår av året och hans liv. Var börjar man? Kanske med?

Hej Gud, jag heter Oscar. Jag är tio år och jag har satt eld på min katt, min hund och vårt hus. Jag har till och med grillat guldfiskarna, tror jag. Det här är första brevet som du får av mig för jag har inte haft tid förrän nu.

Oscars korrespondens med Gud blir början på ett fantastiskt äventyr, en resa som till och med innefattar ett djärvt flyktförsök i baksätet på Tant Rosas bil! När allt är slut, när det inte finns fler ord att säga och inga brev kvar att skriva, när den stunden kommer? Ja, då har Oscar verkligen levt.

I föreställningens alla roller ser vi den folkkära och Jönköpingsfödda skådespelaren Ing-Marie Carlsson (Black Jack, Änglagård, Morden i Sandhamn). Hösten 2022 medverkade hon i Lars Noréns Demoner på Kulturhuset Spira.

Medverkande

Ing-Marie Carlsson, skådespelare och Per Svenner, musikaliskt ansvarig och musiker

Konstnärligt team

Manus: Eric-Emmanuel Schmitt

Översättning: Lars Lind

Regi: Ola Hedén

Scenografi/kostym: Johan Mansfeldt

Ljusdesign: Andreas Jonasson

Sävsjö kommun driver webbplatsen visitsavsjo.se för att ge invånare och turister information. Informationen skickas in till oss och vi reserverar oss för eventuella faktafel.

Tipsa oss

Har du ett evenemang på gång? Tipsa oss via vår e-tjänst så hjälper vi dig att sprida informationen.