Logga Visitsavsjo
Lyssna på sidan Lyssna

Skräpplockardagarna

Årets Skräpplockardagar startar måndag 22 april. Var med och gör Sävsjö lite finare du också!

Evenemanget är avslutat

Gå till aktuella evenemang

illustration evenemang

Tid:
till

illustration evenemang

Plats: Sävsjö kommun

skräpplockning

Anmäl dig, din familj, ditt kompisgäng, ditt företag eller din förening på Håll Sverige Rent (länk till annan webbplats) Länk till annan webbplats. Ge er ut i Sävsjö kommun och plocka skräp. Svårare än så är det inte!

Runt om i kommunen hittar du speciella insamlingsplatser, där kommunens serviceförvaltning samlar in skräpet när Skräpplockardagarna är slut. Du hittar mer information om Skräpplockardagarna på kommunens webbplats, savsjo.se

Program för veckan

Tävla och vinn på torget

Fredag 26 april mellan klockan 12 och 15 finns Sävsjö kommun på plats på torget i Sävsjö. Visa upp det skräp du plockat så är du med i en tävling om gofika. Vi finns i det gula Agenda 2030-tältet och välkomnar alla engagerade skräpplockarhjältar dit!

Tävla och vinn

Om du inte har möjlighet att komma till torget kan du ändå bli en vinnare. Som anmäld deltagare på Skräpplockardagarna har du chansen att vinna ett presentkort på fika för dig och dina vänner, kollegor eller familj. Gör så här:

  • Anmäl dig på Håll Sverige Rents webbplats (Länk till annan webbplats). Länk till annan webbplats.
  • Ge er ut och plocka skräp någonstans i Sävsjö kommun.
  • Ta ett foto och lägg upp på instagram. Tagga fotot #hållsävsjörent Fotot ska ligga i ditt flöde, inte i en händelse och glöm inte bort att du måste ha öppet instagramkonto.
  • Har du inte instagram kan du istället skicka in ditt foto till hållbarhetstrateg Linda Såhlgren på mejl linda.stahlgren@savsjo.se
  • Vi drar en vinnare bland de taggande och inskickade bilderna. Vinsten är ett presentkort på gofika.

Tävling för förskola och skola

Även förskolor och skolor är med och tävlar förstås. De får information om tävlingen via skolans och kommunens interna kanaler.

Träffa Kretslopp Sydost

Kom och prata avfallshantering och avfallsminimering med Kretslopp Sydosts avfallsrådgivare.

Fredag 26 april på förmiddagen finns de på plats på torget i Sävsjö för att prata avfall och svara på dina frågor. Välkommen!

Gå X-rundan

Just under Skräpplockardagarna har X-rundan Länk till annan webbplats. speciella frågor om just skräpplockning. Passa på att ta en vårpromenad, svara på frågor och plocka skräp på vägen.

Kontakt

Miljö- och hållbarhetsstrateg Linda Ståhlgren 0382-154 16, linda.stahlgren@savsjo.se

Sävsjö kommun driver webbplatsen visitsavsjo.se för att ge invånare och turister information. Informationen skickas in till oss och vi reserverar oss för eventuella faktafel.

Tipsa oss

Har du ett evenemang på gång? Tipsa oss via vår e-tjänst så hjälper vi dig att sprida informationen.