Logga Visitsavsjo
Lyssna på sidan Lyssna

Musikcaféserien -

VIVALDIS ÅRSTIDER

Terje Tönnesen, en av Nordens främsta violinister och konsertmästare, med stråkmusiker, en slagverkare och en cembalist bjuder på ett storslaget program med barockmusik av Vivaldi och verk av Grieg och Svendsen. Som final blåser de nytt liv i De fyra årstiderna – i en version med slagverk och naturinspirerade ljudeffekter.

Evenemanget är avslutat

Gå till aktuella evenemang

illustration evenemang

Tid:
till

illustration evenemang

Plats: Kulturhuset i Sävsjö

Vacker bild på årstider

De Fyra Årstiderna tillhör några av de mest kända violinkonserterna och skrevs under 1720-talet av barocktonsättaren Antonio Vivaldi. Med elektroniska ljudeffekter och slagverk får nu det traditionella verket nytt liv med musiker ur Jönköpings Sinfonietta under spelande ledare Terje Tönnesen, som själv skapat de väder- och naturinspirerade ljuden.

Barocken går som en röd tråd genom konserten, även om all musik som framförs inte skrevs då. Till exempel spelas Holbergsviten av Edvard Grieg, som bygger på olika dansformer från epoken, och Johan Svendsens Romans i G-dur för violin och orkester. Tönnesen och stråkorkestern bjuder på en storslagen och stämningsfull konsert i barockens fotspår – med en twist.

MEDVERKANDE

Terje Tönnesen, spelande ledare
Musiker från Jönköpings Sinfonietta

Biljetter

Abonnemang 600 kronor

Enstaka biljetter 150 kronor

Studerande 50 kronor

Barn under 12 år samt Musikskolans elever gratis i mån av lediga platser.

Biljettförsäljningen sker på Sävsjö bibliotek.

Kontakt

0382-154 00

biblioteket@savsjo.se

Läs mer om musikcaféserien på Kulturhuset Spiras webbplats Länk till annan webbplats.

Sävsjö kommun driver webbplatsen visitsavsjo.se för att ge invånare och turister information. Informationen skickas in till oss och vi reserverar oss för eventuella faktafel.

Tipsa oss

Har du ett evenemang på gång? Tipsa oss via vår e-tjänst så hjälper vi dig att sprida informationen.