Logga Visitsavsjo
Lyssna på sidan Lyssna

Cirkusskola och magisk cirkus

I samband med invigningen av Sommargatan 31 maj bjuder vi på rolig cirkusskola och en magisk föreställning. Passar hela familjen!

Evenemanget är avslutat

Gå till aktuella evenemang

illustration evenemang

Tid:
till

illustration evenemang

Plats: Sommargatan vid Stora torget i Sävsjö

Funnybones cirkusskola

Välkommen till Sommargatan för att både titta på och testa cirkus. En rolig aktivitet som passar hela familjen.

Datum

Fredag 31 maj

Tid

Klockan 16-18

Plats

Sommargatan vid Stora torget i Sävsjö

Magisk cirkus

Med nya, spännande och roliga nummer inför sommarens turné, blandar Magic Thor och Miss Monette magi, humor, jonglering, verbal graffiti och fysisk komik med improvisation. Som final får Miss Monette med publiken i ett medryckande gitarr- och trumnummer tillsammans med Magic Thor.

Magic Thor eller Thorsten Andreassen var med och startade Gycklargruppen på 80-talet, som anses vara pionjärerna inom svensk nycirkus. Miss Monette eller Åsa Wallberg har en lång bakgrund inom teatern både som skådespelare och regissör. Sedan 2018 jobbar Thorsten och Åsa som en duo, både på scen och bakom med produktionsbolaget Funnybones Production, som har skapat sommarkonceptet Magisk Cirkus och turnerar runt om i Sverige.

Föreställningslängd: 40-45 minuter

Cirkus Prova-på

Cirkus Prova-på är en otroligt populär attraktion som lockar både barn och vuxna. Under 60 minuter får publiken prova på olika cirkusdiscipliner som jonglering med bollar, käglor och ringar, cykla på en enhjuling. Publiken får också prova på Hula Hoop, eller rockringar och lära sig coola trick med hopprep. Det här är en aktivitet som planterar ett frö för barn och ungdomar och skapar ett intresse för cirkus.

Längd: 45-60 minuter

Fullständigt program för invigningsfredagen hittar du här (länk till evenemanget)

Sävsjö kommun driver webbplatsen visitsavsjo.se för att ge invånare och turister information. Informationen skickas in till oss och vi reserverar oss för eventuella faktafel.

Tipsa oss

Har du ett evenemang på gång? Tipsa oss via vår e-tjänst så hjälper vi dig att sprida informationen.