Logga Visitsavsjo
Lyssna på sidan Lyssna

Existensiell hälsa

I samband med suicidpreventiva veckan, vecka 37, är du välkommen på en intressant föreläsning om existensiell hälsa.

Evenemanget är avslutat

Gå till aktuella evenemang

illustration evenemang

Tid:
till

illustration evenemang

Plats: Sävsjö bibliotek

yoga vid sjö

Behovet av samtal kring hur vi på bästa sätt kan ta vara på livet är stort i samhället. Existentiell hälsa är en av de fyra hälsorna, de andra är psykisk, social och fysisk hälsa. Existentiell hälsa handlar om att ta vara på livet här och nu på bästa sätt. Det innebär att vi tillräckligt ofta upplever livsmod, livsglädje och livsmening så att det känns möjligt att leva, även när livet utmanar.

Föreläsningen handlar om hur vi kan stärka vår existentiella hälsa och därmed påverka den psykiska hälsan på ett positivt sätt. Det finns ett starkt samband mellan existentiell och psykisk hälsa.

Arbetet med den existentiella hälsan fokuserar på vilka faktorer som vidmakthåller hälsa mer än vad som orsakar sjukdom. Meningen i livet, att känna tillit och väckas av förundran är tre av de åtta livsaspekterna som är grunden för existentiell hälsa.

Existentiella samtal genomförs i grupp eller i enskilda samtal. Ett verktyg som används är en beforskad samtalskortlek och genomförs enligt ett givet koncept. Vi kommer att ge praktiska exempel på hur man kan använda detta material.

Datum

Torsdag 12 september

Tid

Klockan 14.30-16.30

Plats

Biblioteket i Sävsjö

Arrangör

Hälsocenter Sävsjö

Anmälan

Anmäl dig på mejl till ida.claesson@savsjo.se. Max 50 personer.

Programmet för vad som händer runt om i Jönköpings län under suicidpreventiva veckan hittar du här (länk till annan webbplats) Länk till annan webbplats.

Sävsjö kommun driver webbplatsen visitsavsjo.se för att ge invånare och turister information. Informationen skickas in till oss och vi reserverar oss för eventuella faktafel.

Tipsa oss

Har du ett evenemang på gång? Tipsa oss via vår e-tjänst så hjälper vi dig att sprida informationen.