Lyssna på sidan Lyssna

Risk för översvämningar

Publicerad:

Uppdatering klockan 13.55: SMHI har sänkt till en gul varning som innebär en lägre risk.

Bakgrund: SMHI har tidigare gått ut med en orange varning för skyfallsliknande regn över Sävsjö kommun och stora delar av länet i dag, söndagen den 30 juni.

Räddningstjänsten förbereder sig för att det kan bli översvämningar om det blir så stora regnmängder som SMHI varnat för, med upp till 90 millimeter nederbörd. Även andra funktioner inom Sävsjö kommuns gatuenhet och fastighetsenhet är aktiverade och har beredskap för att hantera nederbörden.

Samhällsviktig verksamhet, liv och hälsa kommer att prioriteras! Du som bor i villa kan redan nu minska risken att stora vattensamlingar samlas runt din fastighet genom att i förväg se över dagvattenbrunnar, hängrännor och stuprör.

Räkna med att eventuella översvämningar kan innebära en begränsad framkomlighet på vägar samt förseningar/inställda avgångar inom kollektivtrafiken.

Följ väderläget på webbplatsen SMHI.se Länk till annan webbplats. eller via webbplatsen krisinformation.se Länk till annan webbplats. för tips och råd om hur du kan minska risken för fastighetsskador vid översvämning.