Lyssna på sidan Lyssna

Energirådgivning

Sävsjö kommun ingår i Energicentrum som erbjuder kostnadsfri energi- och klimatrådgivning för privatpersoner, företag, organisationen och föreningar.

Solceller på Hofgårdsskolans tak.
  • Solceller på Hofgårdsskolans tak

Energicentrum

Energicentrum är en kommunal tjänst som erbjuder kostnadsfri energi- och klimatrådgivning för dig som privatpersoner, företag, organisation eller förening. Energicentrum är ditt bollplank på vägen till klimatsmarta investeringar och energieffektiva åtgärder. Genom att informera om de senaste bidragen och styrmedlen och jämföra tekniska lösningar, åtgärdsförslag och offerter erbjuder de stöd och vägledning i hela processen från tanke till genomförande.

Med utgångspunkt i dina förutsättningar får du hjälp att göra ett välinformerat val. Istället för säljsnack får du ärliga råd där teknik och omständigheter går före märke och leverantör.

Vare sig du funderar på solceller, laddstolpar, värmepumpar eller energieffektivisering är du alltid varmt välkommen att höra av dig till Energicentrum via telefon, mejl, eller genom att boka ett digitalt rådgivningstillfälle på Energicentrums webbplats Länk till annan webbplats.. ”

Vid frågor, kontakta

Energicentrum energicentrum@jonkoping.se.

Energi- och klimatrådgivare

Emma Adolfsson 036-10 72 81

Energimyndigheten

Energimyndigheten Länk till annan webbplats. är nationell myndighet för energifrågor. Här kan du få både mer övergripande information och konkreta tips. Via länken kan du bland annat nå Energikalkylen som ger dig en rad praktiska energisparande råd och tips på vad du kan göra hemma – allt från enkla spartips till att byta hela värmesystemet.

Jämför el och elavtal på elpriskollen. Länk till annan webbplats.