Lyssna på sidan Lyssna

Familjecentralens öppna förskola

Öppna förskolan är Familjecentralens hjärta och centrum. Hit kan du och ditt barn komma för att leka, lära, få stöd i föräldraskapet och för att lära känna andra familjer.

Du kommer och går som det passar dig under öppettiderna, ingen anmälan behövs. Det är frivilligt att delta och du ansvarar själv för ditt barn när ni är här. Det kostar inget att vara med, men fika finns att köpa till självkostnadspris. Att ta med eget fika går också bra.

  • Öppettider

Måndag: klockan 9.00-12.00 samt klockan 13.00-15.00 öppen för skola för barn 0-6 år
Tisdag: klockan 9.00-12.00 babycafé för barn 0-10 månader
Torsdag: klockan 9.00-10.00 barnvagnspromenad, klockan 9.00-12.00 småbusarna för barn 0-2 år, klockan 13.00-15.00 öppen förskola för barn 0-4 år
Fredag: klockan 9.30-12.00 öppen förskola för barn 0-6 år

Detta är de ordinarie öppettiderna. För att få veta när det händer något annat på öppna förskolan är du välkommen att följa oss på Facebook (Öppna förskolan Sävsjö kommun) Länk till annan webbplats.

Aktiviteter för olika åldrar

Verksamheten är riktad till olika åldrar beroende på veckodag. Måndagar och fredagar erbjuds ni att delta i olika aktiviteter som lek, sång och skapande verksamhet. Ibland förlägger vi verksamheten utomhus. Du får gärna komma med egna förslag på aktiviteter.

På tisdagar är det babycafé för dig med barn upp till 10 månader. Här är verksamhten anpassad till de yngsta barnen och tempot är lite lugnare. På babycaféet erbjuds babysång/rytmik och du får möjlighet att träffa andra nyblivna föräldrar som du kan utbyta erfarenheter med. Det finns möjlighet att göra hand- och fotavtryck i gips på ditt barn. Ibland bjuder vi in gäster till babycaféet. De pratar om något aktuellt ämne och du som förälder får möjlighet att ställa frågor. Är det något speciellt du vill att vi ska ta upp eller någon person du vill att vi ska bjuda in så tipsa gärna om detta.

På torsdagar träffas föräldrar med barn mellan 0-2 år i en grupp vi kallar Småbusarna. I ett något lugnare tempo erbjuds ni att delta i verksamhetens aktiviteter. Även här erbjuds sång/rytmik.

  • Varmt välkomna!
  • Anna och Cecilia, pedagoger på öppna förskolan
Barn leker på öppna förskolan i Sävsjö.

Kontakt

Öppna förskolan

Västra Järnvägsgatan 11 E
576 35 Sävsjö

Anna Olsson
Cecilia Elg
0382-156 26