Lyssna på sidan Lyssna
Blomman prästkrage i närbild som består av vita smala blad.

Avfall och återvinning

Kretslopp Sydost ansvarar för avfallshantering

Från och med den 1 januari 2021 ansvarar Kretslopp Sydost för avfallshantering och sophämtning i Sävsjö kommun. Vänd dig till dem i första hand, om du har frågor.

Kretslopp Sydost är en sammanslutning mellan kommunerna Vetlanda, Sävsjö, Uppvidinge, Kalmar, Mörbylånga, Nybro, Oskarshamn samt Torsås. Idag är alltså samtliga kommuner samlade under kommunalförbundet Kretslopp Sydost.

I alla tätorter finns återvinningsstationer Länk till annan webbplats. där du sorterar alla förpackningar och tidningar. Det är Förpacknings- och tidninginsamlingen (FTI) som ansvarar för återvinningsstationerna.

Information och länkar om avfallshantering

Kretslopp Sydosts webbplats Länk till annan webbplats. hittar du en sammanfattning av information om sophämtning och avfallshantering för Sävsjö kommun.

Ristippar, avfallsanläggningar och sortergårdar

Ristipp och trädgårdstipp

Kärt barn har många namn men oavsett handlar det om möjligheten att lämna trädgårdsavfall såsom exempelvis ris, grenar och löv.

Sävsjö kommun har under 2020 gjort en överenskommelse med IFK Sävsjö om att ansvara för öppethållande och skötsel av ristippen i Sävsjö. I Rörvik och Stockaryd har motsvarande överenskommelse gjorts med samhällsföreningarna. I Rörvik och Stockaryd är platserna desamma som idag, det vill säga vid reningsverken. I Sävsjö finns den nya ristippen på Hantverkaregatan 4, vid Landy Vents tidigare lokaler.

Karta över avfall- och återvinningscentraler

Zooma och panorera i kartan för att se läget. Klicka på markeringarna för mer information.

Avfall och återvinning

Kontakt

Besöksadress

Moskogen 101, 395 91 Kalmar
395 91 Kalmar
info@kretsloppsydost.se
020-40 43 00

Postadress

Box 868, 391 28 Kalmar

Webbplats

kretsloppsydost.se Länk till annan webbplats. med chattfunktion vardagar 08.00-16.00

Den här webbplatsen använder kakor för att ge användaren extra funktioner. Men om du själv vill bestämma vilka kakor som ska användas trycker du på inställningar.