Lyssna på sidan Lyssna

Trygghetsboende

Trygghetsboende är till för dig som behöver ett tryggt boende i gemenskap med andra äldre och med tillgång till personal under vissa tider. Ansök i vanlig bostadskö hos Sävebo AB.

På ett trygghetsboende bor du i en egen lägenhet som uppfyller höga krav på tillgänglighet. Du har tillgång till gemensamhetslokaler och även till personal vissa tider. En person i ditt hushåll ska ha fyllt 70 år.

Du som bor i ett seniorboende kan också få hemtjänst hem till dig. Om du inte redan har hemtjänst sedan tidigare ansöker du om det hos någon av våra biståndshandläggare.

Lägenheterna i sig räknas som ordinärt boende och du behöver inte ansöka hos biståndshandläggare för att få bo där utan söker i vanlig bostadskö hos hyresvärden.

Trygghetsboende i Sävsjö kommun

Bryggaren är ett trygghetsboende och ligger mitt i centrala Sävsjö. Idag finns 81 lägenheter. Lägenheterna är ettor och tvåor som kan vara lite olika stora och se lite olika ut. Bryggarens restaurang är öppen för lunch klockan 12.30 – 13.30.

En aktiveringslokal finns där man tillsammans med personal och övriga boende kan träffas över en kopp kaffe och ha social gemenskap av olika slag.

Bryggaren ligger nära apotek, bank och livsmedelsbutiker.

Entre till Bryggaren, burspråk på vit tegelbyggnad.

Kontakt

Socialchef

Linda Björk Funktionsbrevlåda socialförvaltningen

0382-154 60 Socialförvaltningens växel

0382-152 00 Sävsjö kommuns huvudväxel

Socialförvaltningen

Djurgårdsgatan 1
576 80 Sävsjö