Lyssna på sidan Lyssna

Fältpedagoger

Om du eller din tonåring behöver råd eller stöd i besvärliga situationer kan du vända dig till fältpedagoger. Vi träffar gärna dig och lyssnar om det är något du vill berätta om. Vi håller till i Familjecentralens lokaler på Västra Järnvägsgatan 11 i Sävsjö. Du kan vara anonym när du ringer oss.

I Sävsjö kommun arbetar våra fältpedagoger förebyggande med tonåringar. De har stor kunskap om ungdomars situation och samarbetar även med andra verksamheter för att hjälpa ungdomar. Fältpedagogerna står gärna till tjänst och informerar om alkohol och droger på föräldramöten eller hos olika föreningar.

Fältpedagogerna i Sävsjö kommun arbetar både dag- och kvällstid och finns på olika platser i kommunen där du som ung kan befinna dig. Vi finns bland annat på skolor, fritidsgårdar, gator och parker. Fältpedagogerna finns tillgängliga för alla ungdomar i kommunen och har tystnadsplikt.

Fältpedagogerna finns för dig som ungdom om du skulle vilja prata om något. Samtalen behöver inte handla om dig, det kan vara en fråga om ett syskon, kompis eller en vuxen i ditt liv. Önskar du träffa en fältpedagog för ett enskilt samtal så går det också bra. Fältpedagogerna kan träffa dig i skolan, på vårt kontor eller på en promenad. Du bestämmer vad som känns bäst för dig.

Det finns även möjlighet att hitta på aktiviteter med fältpedagogerna samt att träffa andra ungdomar i gruppverksamhet.