Lyssna på sidan Lyssna

Kommunen laddar för Föreningsforum

Publicerad:

Den 1 februari träffas föreningar, politiker och tjänstemän för att prata om hur vi tillsammans kan utveckla det lokala föreningslivet. Föreningsforum arrangeras av Sävsjö kommun i samarbete med RF-SISU Småland.

RF-SISU Småland är Riksidrottsförbundets och SISU Idrottsutbildarnas regionala organisation, som utvecklar och stödjer idrotten i Småland.

Sedan tidigare anordnar RF-SISU Småland ”Idrottsforum” i flera kommuner i Småland. I Sävsjö samverkar de med Sävsjö kommun och vi kallar mötesplatsen för Föreningsforum Sävsjö.

Evenemanget äger rum på Skyttecenter och inbjudningar har gått ut till föreningar och andra intressenter i kommunen. På programmet står bland annat inspiration och föreläsningar från Linnéuniversitetet kring forskning samt goda exempel från föreningar.
– Vi tycker det är jätteroligt att vi får möjlighet att göra den här satsningen i Sävsjö. Framför allt ser vi fram emot goda möjligheter att samtala med varandra och få tips och idéer till fortsatt utveckling av våra betydelsefulla föreningsmiljöer, säger kultur- och fritidschef Anders Varga.

Intresset är stort och många föreningsaktiva har anmält sig.
Malin Andersson från Sävsjö FF hoppas bli inspirerad:
– Jag hoppas att Föreningsforum blir ett tillfälle där föreningar kan bli inspirerade och utbyta erfarenheter med varandra, men också att politiker och tjänstemän får en större inblick i det lokala föreningslivet för fortsatt utveckling.
Samuel Bengtsson från Sävsjö klätterklubb förväntar sig att möta människor som också brinner för en meningsfull fritid:
– Jag hoppas möta föreningar som vi kan kroka arm med och dela erfarenheter med – både bra och dåliga.