Lyssna på sidan Lyssna

Många frågor inför höstens skolstart på gymnasieskolan Aleholm – här är svaren

Publicerad:

Inför vårens ansökningsperiod till gymnasieskolan Aleholm har barn- och utbildningsförvaltningen noterat några vanligt förekommande frågor, både om skolans utbud och om förslaget på gymnasiesamverkan.

Just nu ligger den så kallade gymnasieutredningen på politikernas bord. Under våren kommer politikerna i de olika höglandskommunerna fatta beslut om gymnasieutredningen och de rekommendationer om samverkan som presenteras i den. Barn- och utbildningsförvaltningen har tagit emot många frågor om hur Aleholm påverkas av utredningen och vill därför ta tillfället i akt och förklara och förtydliga några saker:

  • Det finns i nuläget inte några fattade beslut om att lägga ner utbildningar. Det som har kommunicerats i media är enbart förslag från utredaren.
  • Alla program som erbjuds på Aleholm är möjliga att söka och kommer att starta som planerat utifrån sökbilden. Programutbudet finns att läsa på webbplatsen Aleholm.se
  • Elever som blir antagna kommer få slutföra hela sin utbildning på Aleholm i Sävsjö. Ingen behöver flytta till en annan skola under utbildningstiden, oavsett vilket beslut som fattas om samverkan framöver.
  • Elever som väljer vård- och omsorgsprogrammet, och som slutför sin utbildning på Aleholm, är garanterade ett arbete efter examen. Det finns även möjlighet att söka ett körkortsstipendium på 15.000 kronor för de elever som tar körkort och avslutar sin examen.

– Jag hoppas på ett högt söktryck till våra attraktiva utbildningar. Aleholm lever upp till sin slogan ”lite mindre, mycket bättre”. Det är en fantastisk skola med svårslagna möjligheter att utvecklas och jag är övertygad om att det kommer vara så även i framtiden, säger barn- och utbildningschef Martina Arvidsson.

Kontakt vid frågor:

Henrik Starkman, rektor Aleholm
0382-153 80, henrik.starkman@savsjo.se

Martina Arvidsson, barn- och utbildningschef
0382-152 73, martina.arvidsson@savsjo.se