Lyssna på sidan Lyssna

Goda idéer och samtal på Föreningsforum Sävsjö

Publicerad:

Deltagare från ett 30-tal olika föreningar samlades 1:a februari till Föreningsforum Sävsjö. Nu arbetar kultur- och fritidsenheten på Sävsjö kommun vidare för att ta vara på alla goda tankar som kvällen förde med sig.

Föreningsforum arrangerades av Sävsjö kommun i samarbete med RF-SISU Småland. På Skyttecenter samlades både föreningar, politiker och representanter från den kommunala förvaltningen för att bli inspirerade och för att prata om föreningslivet i Sävsjö kommun.

RF-SISU Småland är Riksidrottsförbundets och SISU Idrottsutbildarnas regionala organisation, som utvecklar och stödjer idrotten i Småland. Föreningen har tidigare arrangerat Idrottsforum i flera andra kommuner men i Sävsjö valdes en bredare målgrupp.
– Vi enades tillsammans med dem att inkludera även andra ideella föreningar och organisationer och i stället kalla det för Föreningsforum, berättar Ulrika Petersson, administratör och en av arrangörerna från Sävsjö kommun.

Det är just vad som utmärker Sävsjös föreningsliv, menar kommunstyrelsens ordförande Therese Petersson (KD), som också medverkade.
– Tillsammans är ett starkt ledord. Jag ser det som utmärkande för Sävsjö att tänka bredare med ett samlat Föreningsforum och jag ser det som ett styrkebesked att så många närvarade. Nu hoppas vi att kvällen ger ringar på vattnet, säger hon.

Även kultur- och fritidsenheten hoppas att samtalen och inspirationen ska få leda till något positivt både inom föreningarna och i kommunens arbete med att stötta dem. RF-SISU har sammanställt samtal och idéer och skickat ut anteckningarna till alla mötesdeltagare.
– Nu återstår det för vår del att ta hjälp av det föreningarna diskuterade för att rikta vårt fokus framåt, säger Ulrika Petersson.