Lyssna på sidan Lyssna

Klart med ny kommundirektör i Sävsjö kommun

Publicerad:

Det blir kommunens nuvarande kommunikationschef Pierre Klasson som blir ny kommundirektör i Sävsjö kommun.

Pierre Klasson står vid entrén till kommunalhuset. Han har blå kavaj och en beige skjorta.

Kommundirektör Jan Holmqvist aviserade förra året att han slutar efter nio år som kommundirektör i Sävsjö kommun för att gå i pension. Arbetet med att söka en ny kommundirektör påbörjades omgående. På tisdagen tog kommunstyrelsen beslutet att det blir kommunens nuvarande kommunikationschef Pierre Klasson som får tjänsten.

— Det är för mig som kommunalråd mycket glädjande att få presentera vår blivande kommundirektör Pierre Klasson. Att vi, efter digert arbete bland ett stort antal mycket kompetenta sökande, kommer fram till att en av våra duktiga interna medarbetare är den som kommer vara mest lämplig att axla uppdraget som Sävsjö kommuns nye kommundirektör är förstås fantastiskt roligt. En bygdens son med fötterna stadigt förankrade i myllan kommer med sitt lugna, stabila och metodiska sätt se till att vi får en säker färd framåt även fortsättningsvis.

Jag vill samtidigt säga ett stort tack till nuvarande kommundirektör Jan Holmqvist som under sina år som kommunens ledande tjänsteman på ett förtjänstfullt sätt arbetat engagerat med att planera, leda och samordna den kommunala verksamheten.

Att få vara med om en överväxling mellan två ytterst kompetenta tjänstemän som båda är och varit väl förtrogna med sin organisation, gör mig lugn och förvissad om att detta kommer bli mycket bra, säger Therese Petersson (KD), kommunstyrelsens ordförande.

Pierre Klasson har jobbat i Sävsjö kommun sedan 2018. Han är född och uppvuxen i kommunen och har ett stort hjärta för Sävsjö och de utvecklingsmöjligheter som finns här.

— Jag känner mig hedrad över det stora förtroende som utnämningen innebär. Jag ser fram emot att ta mig an rollen och leda arbetet där vi tillsammans fortsätter utveckla vår fantastiska kommun, säger Pierre Klasson.

Sammanlagt sökte 31 personer tjänsten som kommundirektör. Pierre Klasson tillträder sin tjänst 1 juni.

Kontakt vid frågor

Therese Petersson (KD), kommunstyrelsens ordförande

0382-152 02 therese.petersson@savsjo.se