Lyssna på sidan Lyssna

Cafét på campingen ska få ett eget namn

Publicerad:

”Sten Sture” blev det vinnande förslaget i en intern namntävling. Cafét öppnar den 15 april och kommer, liksom resten av campingen, att fortsätta drivas som ett arbetsmarknadsprojekt av Sävsjö kommun.

– Att caféet får ett namn är viktigt, dels för att man ska kunna särskilja caféet från campingens övriga verksamhet, men också för att de som jobbar där ska ha ett ”riktigt” namn på sin arbetsplats. Det skapar en viktig tillhörighet, menar campingföreståndare Lisa Isaksson.

En namntävling utlystes på kommunens intranät och över 30 förslag kom in. En jury fick sedan rangordna sina favoriter bland förslagen och Sten Sture visade sig vara överlägset i topp. Namnet har en historisk anknytning till Eksjöhovgårds slottsruin som en gång tjänat som kung Sten Stures jaktslott. Men namnet passar även bra in på arbetsplatsen, menar Lisa Isaksson:

– Sten betyder osårbar och Sture betyder envis. Vi på arbetsmarknadsenheten tolkar det som att vi står stadigt tillsammans och kämpar på framåt, säger hon.

När budgeten fastställdes i höstas stod det klart att Jobbhuset på Sävsjö kommuns arbetsmarknadsenhet SIA fortsätter att driva Sävsjö camping.

Genom att fortsätta driva campingen kan Jobbhuset erbjuda flera olika typer av praktik eller sysselsättningsplatser för personer som behöver stöd för att komma närmare arbetsmarknaden. Arbetsuppgifterna kan innebära allt ifrån att snickra och klippa gräs till att ta emot bokningar och stå i kassan.

– Vi har sett att campingen är en bra plats för att prova på saker som man kanske inte ens visste att man kunde. Man kan börja enkelt, gå vidare och växa och utvecklas. Det ger också bra språklig träning och man få känna att man går till en arbetsplats och har jobbarkompisar, säger Anna Frej, enhetschef på SIA.

Jobbhuset kommer driva campingen under år 2024 och 2025. Först därefter kan det, om någon visar intresse, bli aktuellt med en ny arrendator för campingen.