Lyssna på sidan Lyssna

Sök pengar från Klimatklivet

Publicerad:

Har du en idé om en fysisk investering för att minska samhällets klimatpåverkan? Då är du välkommen att söka stöd från Klimatklivet. Pengar från Klimatklivet kan sökas av företag, kommuner, regioner och organisationer.

Var med och gör Sävsjö ännu grönare

Har du en idé om hur ditt företag eller din organisation kan minska växthusgaserna? Eller hur ni kan sprida klimatsmart teknik? Då ska du kika in på Naturvårdsverkets sida och läsa mer om Klimatklivet (länk till annan webbplats. Länk till annan webbplats. . Som företagare eller som representant för en organisation kan du söka pengar för att genomföra dina idéer och bli en ännu större del av Gröna Sävsjö. Du ansöker via Länsstyrelsens e-tjänstLänk till annan webbplats. Länk till annan webbplats. .

Vilka ansökningsperioder som gäller under året hittar du på Naturvårdsverkets webbplats (länk till annan webbplats). Länk till annan webbplats.

Fossilfria energikällor, gasbilar och laddstolpar

I Sävsjö kommun har ett 15-tal företag och organisationer fått pengar från Klimatklivet sedan 2017. De allra flesta har fått medel för att konvertera energi, från exempelvis olja till miljövänlig flis, biogas eller fjärrvärme, men det har också givits medel till inköp av gaslastbil och införande av laddstolpar till exempel. Som mest har det betalats ut över fyra miljoner till ett enskilt projekt. Även Sävsjö kommun har fått medel för energikonvertering via en ansökan från Sävsjö Industrilokaler.

Detta är Klimatklivet

Klimatklivet är Naturvårdsverkets investeringsstöd som gör det möjligt att satsa på fossilfri framtidsteknik och grön omställning. Det kan sökas av företag, kommuner, regioner och organisationer i hela Sverige. Du kan läsa mer om goda exempel och hur andra har minskat sina klimatavtryck med hjälp av Klimatklivet på webbplatsen Sveriges miljömål. (länk till annan webbplats. Länk till annan webbplats.