Lyssna på sidan Lyssna

Välkommen till Sommargatan!

Publicerad:

Mellan juni och september håller Sommargatan öppet i centrala Sävsjö. Tillsammans ska vi se till att det blir en fin och levande mötesplats för kommuninvånare och besökare.

På uppdrag av kommunstyrelsen planerar vi för Sommargatan 2024. Sommargatan, utmed Stora torgets västra sida, kommer att ramas in med bland annat fina planteringar, flaggspel, skyltning och sittplatser. Tre marknadsstånd kommer att sättas upp, som möjliggör för föreningar, ideella och kommunala verksamheter och privatpersoner att informera eller kanske ha försäljning där. Det finns också en öppen yta med en scen för aktiviteter av olika slag.

— Politiken har gett oss uppdraget att testa konceptet med sommargata och det ska bli riktigt spännande, säger Emma Nordstrand, chef på samhällsbyggnadsenheten. Förhoppningen är att detta ska bli en levande plats, dit man väljer att gå för att sitta ner en stund, delta på aktiviteter eller kanske köpa närproducerade produkter. Vi hoppas också att många tar chansen att boka in sig på Sommargatan för att kanske visa upp föreningsverksamhet, spela och sjunga eller sälja hantverk.

Boka Sommargatan

Du kan läsa mer om hur du bokar och vilka regler som gäller på Sommargatans webbplats.

Det är först till kvarn som gäller. Handelsplats bokar du senast 10 juni. Aktiviteter bokar du senast 1 maj.

Invigning

Fredag 31 maj kommer Sommargatan att invigas. Program för invigningen kommer att finnas på savsjo.se senare i vår.

Fakta om Sommargatan

  • Sommargatan kommer att äga rum utmed Stora torgets västra sida.
  • Sommargatan kommer att vara öppen mellan juni och september.
  • Gatan kommer att en tillfällig gågata. Det innebär att under perioden som Sommargatan är öppen får du inte köra fordon med högre hastighet än gångfart. Du får inte parkera fordon på eller utmed gatan.
  • De näringsidkare som finns utmed gatan har möjligheten att på något sätt hänga på konceptet.