Lyssna på sidan Lyssna

Parkera och vinn fina priser

Publicerad:

Det finns goda centrala parkeringsmöjligheter bakom Kulturhuset – den nya centrumparkeringen invigs fredag 31 maj. Kaffe och kaka och tipspromenad med fina priser väntar den som parkerar där.

skylt som pekar mot centrumparkeringen

Vi är många som gillar att ta bilen till stan för att handla. Inte minst om man bor på landsbygden eller i någon av orterna runt Sävsjö är det smidigt att åka bil. Använd parkeringen bakom Kulturhuset, så har du gott om utrymme och gångavstånd till butikerna i Sävsjös stadskärna.

Parkeringen har tidigare varit Kulturhusets, men från och med nu är det en allmän parkering. Från parkeringen har kommunen gjort iordning en grusad gångväg med nya planterade träd. Fredag 31 maj blir det invigning av parkeringen. Då invigs också Sockerklaras lekpark och Sommargatan med ett festligt program för alla åldrar.

Se hela programmet här (länk)

Invigning med kaffe och fina priser

Du som parkerar din bil på den nya centrumparkeringen mellan klockan 8.30 och 12 fredagen 31 maj blir bjuden på kaffe och kaka (så långt lagret räcker). Ta också chansen att gå tipspromenad från parkeringen, via Perennparken och Sockerklaras lekpark till Sommargatan längs Stora torgets västra sida. Då är du med i utlottningen av digitala presentkort, som du kan använda i handel, service och besöksnäring på många olika ställen i Sävsjö kommun. Presentkorten är skänkta av Sävsjö Näringslivs AB.

Information om ombyggnation av centrum

Under förmiddagen, 31 maj, kommer representanter från kommunen finnas på plats och informera om omgestaltningen av Sävsjö centrum, ett projekt som startar efter sommaren och avslutas 2027. Passa på att se gestaltningsförslag och ställa frågor.