Lyssna på sidan Lyssna

Inbjudan till Medborgarskapsceremoni

Publicerad:

PRESSINBJUDAN: Under 2018 fick 104 nya Sävsjöbor svenskt medborgarskap. Dessa välkomnas i en Medborgarskapsceremoni i Kommunalhuset söndagen den 2 juni.

De nya svenskarna kommer från 19 olika länder, bland annat Syrien, Somalia, Afghanistan och Tyskland. Under maj får de en personlig inbjudan till ceremonin som äger rum i Kommunalhuset, Vallsjösalen, klockan 14.00 till 16.00.

Medborgarskap är viktigt för människans känsla av samhörighet och delaktighet. Det slogs fast i den ändring i medborgarskapslagen som trädde i kraft 2015. Lagändringen – ”Ett medborgarskap som grundas på samhörighet” – lyfter betydelsen av medborgarskapets symboliska innebörd.

Sedan lagändringen har Sävsjö kommun ordnat medborgarskapsceremonier årligen för att välkomna nya medborgare i kommunen. Ceremonin har blivit en uppskattad tradition där deltagarna bjuds på tal, sång, musik och fika.

Med denna inbjudan hälsar vi press, radio och TV välkomna till Medborgarskapsceremonin i Kommunalhuset i Sävsjö den 2 juni klockan 14.00-16.00.

Vid frågor kontakta:

Kristin Nilsdotter Isaksson, Utvecklingschef, Sävsjö kommun
Telefon: 0382-152 30

Pierre Klasson, Kommunikationschef, Sävsjö kommun
Telefon: 0382-151 03