Lyssna på sidan Lyssna

Skadegörelse på lekparker – ber allmänheten om hjälp

Publicerad:

PRESSMEDDELANDE: Flera lekparker i Sävsjö kommun har på senare tid drabbats av skadegörelse. Bland annat har skruvar i gungställningar tagits bort, vilket bara kan göras med verktyg. Nu ber kommunens parkenhet allmänheten om hjälp för att komma till rätta med problemet.

Erika Tor Rundblad, chef på serviceförvaltningen där parkenheten ingår, ser allvarligt på händelserna.
– Vi har polisanmält detta och polisen har gett oss rådet att ta hjälp av allmänheten då de sett att det har haft effekt vid andra, liknande incidenter. Vi informerar nu brett om det här för att både varna och få upp ämnet till diskussion kring köksbordet och i föräldragrupperna, säger hon.

Flera av lekparkerna i kommunens tätorter har drabbats på senare tid och skadegörelsen verkar vara avsiktlig. Senaste händelsen inträffade för bara några veckor sedan. I en informationsfilm som kommunen tagit fram och som sprids via sociala medier, visar Bo Ekros, arbetsledare på parkenheten, hur skadegörelsen kan ta sig uttryck.

– Ofta handlar det om att man, helt eller delvis, lossat skruvar i infästningen på gungor. Det krävs verktyg för att få bort skruvarna. Vi kontrollerar våra lekparker med jämna mellanrum men behöver nu allmänhetens hjälp. Vi uppmanar alla att kontakta oss när man sett fel eller vet något om vilka som ligger bakom skadegörelsen. Det är ett otyg och vi förstår inte varför någon vill göra så här, menar Bo Ekros.

Vid frågor kontakta:

Erika Tor Rundblad, chef för serviceförvaltningen, 0382-152 51
erika.rundblad@savsjo.se

Tomas Lundin, enhetschef gata- och parkenheten, 0382-152 48
tomas.lundin@savsjo.se

Bo Ekros, arbetsledare på parkenheten, 0382-153 61
bo.ekros@savsjo.se

Informationsfilm

Se filmen på facebook/savsjokommun. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. Dela och sprid gärna.

Följ oss i sociala medier

Få mer information genom att följa Sävsjö kommun på sociala medier.