Lyssna på sidan Lyssna

Skolor i Sävsjö kommun belönade med priser för hållbarhetsarbete

Publicerad:

Under våren har fritidshem, förskolor och skolor i Sävsjö kommun engagerat sig i Skräpplockardagarna. Skräpplockardagarna är en del av Håll Sverige Rents kampanj som lär barn och unga mer om nedskräpningens negativa effekter på vår natur.

Syftet med skräpplockardagarna är både att väcka elevernas intresse för en hållbar värld och samtidigt ge dem möjlighet att förverkliga detta. Genom samarbete lär barnen sig att det går att göra skillnad för miljön.

– Skräpplockning är en aktivitet som verkligen har engagerat barnen och är en konkret insats som gör stor skillnad. Min förhoppning är att barnen i sin tur ska inspirera sina föräldrar och andra i deras närhet att återvinna mer och inte skräpa ner, säger hållbarhetsstrateg Veronika Johansson.

I samband med skräpplockningen utlystes också en tävling. Tävlingen gick ut på att de deltagande eleverna tillsammans skulle samla in så många ljuskoppar från värmeljus som möjligt. Resultatet blev drygt 53 kilo ljuskoppar. Ljuskopparna av aluminium kommer att tas om hand och rengöras av den dagliga verksamheten Smörblomman i Stockaryd och Steget i Sävsjö innan de lämnas till materialåtervinning. Priser har utlottats till de förskolor och skolor som har deltagit i skräpplockningen och insamlingen av ljuskoppar som tack för deras bidrag till kampanjen.

Följande förskolor vann varsitt bihotell:

Förskolan Tuvan, Förskolan Snickargården, Förskolan Spången, Förskolan Pinuten, Natur- och miljöförskolan och Förskolan Tingeling

Följande skolor och fritidshem vann ett studiebesök till Flishults avfallsanläggning:

Stockaryds skola, Vallsjöskolans fritidshem och Hägneskolans förskoleklass.

Vid frågor kontakta:
Veronika Johansson, hållbarhetsstrateg
0382-154 16, veronika.johansson@savsjo.se