Lyssna på sidan Lyssna

Klartecken för allaktivitetscenter på Sävsjö Skyttecenter

Publicerad:

PRESSMEDDELANDE:
Sävsjö Skyttecenter satsar stort på barn och ungdomar med stöd av Sävsjö kommun och genomför en ombyggnation av Sävsjö Skyttecenter med allaktivitetsutrymmen och nya lokaler för skyttegymnasiet. Upphandlingen är nu avslutad och byggnationen beräknas komma igång i början på 2021.

Genom Sävsjö skyttecenter ekonomisk förening tar Sävsjö kommun, tillsammans med skytterörelsen, ett nytt stort steg framåt i utvecklingen av Sävsjö skyttecenter. Ombyggnationen och tillkomsten av ett allaktivitetscenter innebär en investering på drygt 8 miljoner, vilket är den absolut största satsningen som föreningen gjort sedan anläggningen invigdes år 2004.

Sävsjö skyttecenter anses vara en av norra Europas bästa skytteanläggningar. Skytteprofilen är fortsatt central och till den läggs nu en allaktivitetsdel med nya flexibla hallar för spontanidrotter och föreningsaktiviteter. Ombyggnationen är inte minst efterlängtad av fritidsgården som nu får stora möjligheter att fortsätta utveckla sin verksamhet i huset och därigenom ge barn och ungdomar ännu bättre tillgång till varierade och meningsfulla fritidssysselsättningar. Genom framväxten av ett allaktivitetscenter ges både unga och äldre nya möjligheter till ett aktivt och socialt fritidsliv.

Gymnasieskolan Aleholm bedriver sedan många år landets enda skyttegymnasium med riksintag här. Utbildningen är framgångsrik och eftertraktad och är därmed en viktig tillgång för skolan, som ges ett rejält lyft med nya fräscha lokaler för undervisning, träning och omklädning.

”Det känns fantastiskt bra att vi äntligen är i mål och kan genomföra visionen om ett allaktivitetscenter. Det kommer bli ett rejält lyft för Sävsjö skyttecenter, för nuvarande och kommande verksamheter, inte minst för fritidsgården och deras viktiga arbete bland barn och ungdomar”, säger Fredrik Håkansson, ordförande i Sävsjö skyttecenter ekonomisk förening.

Byggstart blir i början på 2021, efter skyttetävlingen ”Swedish Cup”, och beräknas vara klar någon gång under hösten. Sävsjö skyttecenter ekonomisk förening ägs av Sävsjö kommun (62 procent), Svenska sportskytteförbundet (36 procent) och Aleholms skytteförening (2 procent).

Vid frågor kontakta:

Fredrik Håkansson (KD), ordförande Sävsjö Skyttecenter Ekonomisk förening
0735-323120, fredrik.hakansson@savsjo.se

Följ oss i sociala medier

Få mer information genom att följa Sävsjö kommun på sociala medier.