Lyssna på sidan Lyssna

Medarbetare byter arbetsuppgifter för att stötta vård och omsorg

Publicerad:

PRESSMEDDELANDE: Ordet ”tillsammans” har en central plats i Sävsjö kommuns anda och arbete. Ett exempel på det är att flera medarbetare inom serviceförvaltningen nu valt att byta arbetsuppgifter för att stötta personalen inom socialförvaltningen.

Den senaste tidens ökande smittspridning har påverkat bemanningsläget inom främst socialförvaltningen. Många medarbetare är frånvarande på grund av sjukdom eller hemkarantän. I förra veckan rapporterade kommunen att en inventering skulle göras av frivilliga som kan tänka sig att göra en insats.

Flera medarbetare, främst från serviceförvaltningen, har hörsammat kallelsen och anmält sig som frivilliga att byta sina arbetsuppgifter en period och rycka in inom vård och omsorg. En av dem är Ida Thulin som i vanliga fall arbetar som badmästare på Familjebadet. Just nu sitter hon i en bil på väg till affären för att handla åt en brukare inom hemtjänsten.

– Det är klart man vill hjälpa till. Jag har ju ett serviceyrke i vanliga fall och nu får jag tillfälle att träffa lite annat folk och få nya erfarenheter, säger Ida Thulin.

Socialchef Linda Björk kommenterar:
– Detta betyder oerhört mycket, inte bara för den arbetsinsats och avlastning som det medför, utan även för signalvärdet. Att alla hjälps åt är avgörande i en situation som denna. Tillsammans är vi starka!

Kontakt

Linda Björk, socialchef
0382-154 50
linda.bjork@savsjo.se

Erika Tor Rundblad, förvaltningschef serviceförvaltningen
0382-152 51
erika.rundblad@savsjo.se

Pierre Klasson, kommunikationschef
0382-151 03
pierre.klasson@savsjo.se