Lyssna på sidan Lyssna
Två händer som håller i varandra mot en grön bakgrund

Vi söker fler kontaktpersoner och ledsagare till funktionshinderomsorgen

Publicerad:

Just nu söker socialförvaltningen fler kontaktpersoner och ledsagare till funktionshinderomsorgen. Vill du göra en insats för någon annan?

Vad gör en kontaktperson?

Syftet med stödet är att personer med funktionsnedsättning ska få ett större socialt nätverk och kunna komma ut på aktiviteter. När och var ni ska träffas bestämmer ni tillsammans. Ni kan till exempel gå på bio, gå ut och äta, ta promenader, träffas hemma hos varandra, laga mat eller baka tillsammans. Du träffar personen som är i behov av din hjälp några timmar per vecka eller i månaden. Som kontaktperson kan du hjälpa till att bryta isolering och ensamhet. 

Vad gör en ledsagare?

Som ledsagare stöttar du personer med funktionsnedsättning att kunna delta på olika aktiviteter utanför det egna hemmet. Aktiviteterna kan bestå av att hjälpa personen med sin vardag och fritid som exempelvis följa med på läkarbesök, gå på bio, åka till träning med mera. Med din hjälp kan personen ta del av samhällslivet.

Jag vill hjälpa till

Om du vill anmäla dig som kontaktperson eller ledsagare ska du ha fyllt 18 år. Du får ekonomisk ersättning inom båda uppdragen. Du behöver ingen särskild utbildning utan vi söker dig som vill göra en insats och hjälpa andra människor.

Du anmäler dig genom att kontakta samordnare Åsa Cato,

asa.cato@savsjo.se
0382-154 45