Lyssna på sidan Lyssna

Missa inte Klimatveckan!

Publicerad:

Annons för klimatveckan 17-23 oktober

Vi påminner om Klimatveckan mellan 17 och 23 oktober, vecka 42. Sävsjö kommun uppmärksammar den genom god och klimatsmart mat, men det blir också aktiviteter för företagare.

Energifrukost

Klimatveckan arrangeras årligen av Klimatrådet. Årets fokusområde är klimatsmart näringsliv. Sävsjö kommun och Energicentrum arrangerar en Energifrukost 21 oktober för föreningar och företag länk till evenemanget. Energieffektivisering och solceller står på programmet och kommunens energi- och klimatrådgivare finns på plats, tillsammans med representanter från kommunen. Är du företagare eller representant för en förening och tycker att detta låter intressant? Mer information om träffen och hur du anmäler dig finns på Sävsjös besökswebb. Anmälan krävs och det är ett begränsat antal platser.

Klimatkonferensen

Vi vill också slå ett slag för klimatkonferensen. Den kan du delta i fysiskt på Elmia i Jönköping eller digitalt. Torsdag 20 oktober mellan 8.30 och 12.30. Länk till anmälan och ytterligare information finns på Klimatveckans webbplats länk till annan webbplats Länk till annan webbplats.. Anmälan till den fysiska träffen är stängd.

God och klimatsmart mat

Förra året hade Klimatveckan temat mat och kommunens insats då med klimatsmart mat i verksamheterna och även smakprov till allmänheten var mycket uppskattat. Så vi har inte helt kunnat släppa detta i år. Våra duktiga kockar i runt om i verksamheterna har även i år fått bidra med sina bästa, klimatsmarta recept, som har sammanställts i en fin folder. De här rätterna kommer att lagas på förskolor, skolor och äldreboenden runt om i kommunen under veckan. Vill du också testa de här goda och smarta recepten? Du hittar dem här i pdf-form länk till recepten. Pdf, 3.3 MB.

Som förälder har du fått receptfoldern via v-klass.