Lyssna på sidan Lyssna

Stockaryd har en ny brandstation

Publicerad:

Nu är Stockaryds nya brandstation klar. Inflyttningen är redan gjord och snart väntar invigning.

Den nybyggda brandstationen är betydligt mer anpassad för räddningstjänstens verksamhet än de gamla lokalerna, som var slitna och på flera sätt olämpliga. I de nya lokalerna, som innehåller både gym och lektionssalar, kan räddningstjänsten i Stockaryd ha en bas för lång tid framåt.

— Vi ser redan att det är en samlingspunkt för medarbetarna, säger Jonas Petri, räddningschef i Sävsjö kommun. Vi tror att den här förbättrade arbetsmiljön kan bli ett lyft för dem som jobbar här, och hoppas att det även blir en fördel för framtida rekrytering.

Kommundirektör Jan Holmqvist är också nöjd:

— Satsningen innebär en fortsatt trygghet för de boende i Sävsjö kommuns södra delar.

Redan inflyttade

Medarbetarna på Stockaryds brandstation flyttade in i sina nya fina lokaler redan i slutet av november, men fredag 16 december är det dags för officiell invigning med inbjudna gäster.

Sävsjö kommun kommer nu att hyra in sig i brandstationen i 25 år framåt med möjlighet till förlängning. Brandstationen är arbetsplats för 20-tal medarbetare, inklusive deltidsbrandmän.

Det var våren 2021 som Sävsjö annonserade en ny upphandling, där vi sökte en hyresvärd som förband sig att köpa marken och bygga en ny brandstation i Stockaryd. Upphandlingen vanns av Eriksson & Lönn Bygg AB.

Kontaktpersoner

Jonas Petri, räddningschef i Sävsjö kommun och förbundsdirektör på Höglandets räddningstjänstförbund, telefon 0383-46 77 90

Jan Holmqvist, kommundirektör, telefon 0382-152 03