Lyssna på sidan Lyssna
Förra kommunalrådet Stefan Gustafsson lämnar över uppdraget till nya kommunalrådet Therese Petersson

Ny ordförande för kommunstyrelsen i Sävsjö kommun

Publicerad:

Från och med den 1 januari 2023 är Therese Petersson (KD) ny ordförande för kommunstyrelsen och nytt kommunalråd. Samtidigt lämnar Stefan Gustafsson (KD) uppdraget efter att ha haft det i drygt 22 år.

I höstens kommunval blev Therese Petersson den politiker som fick mest personkryss. Vid kommunfullmäktige i november utsågs Therese formellt att tillträda uppdraget från årsskiftet.

– Det är ett hedersuppdrag och jag är väldigt förväntansfull men samtidigt ödmjuk inför att nu få axla det nya ansvaret som kommunalråd och kommunstyrelsens ordförande. Jag vill fortsätta arbetet med att skapa goda relationer mellan människor. Jag vill jobba för att vår kommun ska kännas trygg och ha ett bra företagsklimat, säger Therese Petersson.

Stefan Gustafsson blev under hösten vald till kommunfullmäktiges ordförande och har nu ett övergripande ansvar för kommunfullmäktiges arbete.

– Det är en stor förmån att få jobba i en kommun med så många fantastiska medarbetare och jag vill säga ett stort TACK till alla dessa. Jag är också tacksam för det goda samarbetet med företag, föreningar och kyrkor. Det vi gör TILLSAMMANS betyder mycket för många! Jag är glad att Therese ersätter mig som kommunstyrelsens ordförande. Hon har de egenskaper som behövs för uppdraget. Therese är kunnig och drivande med ett stort hjärta för hela Sävsjö kommun, säger Stefan.

Kontakt

Kontaktuppgifter till Therese Pettersson är:
therese.petersson@savsjo.se

0382-152 02

Adress är Sävsjö kommun, Djurgårdsgatan 1 , 576 80 Sävsjö.