Lyssna på sidan Lyssna

Sävsjö kommuns åtgärder vid höga elkostnader i vinter

Publicerad:

De höga elpriserna kan komma att belasta privatpersoner och företag hårt. Att kontakta sitt elbolag är en väg att gå, men Sävsjö kommun kan även underlätta för såväl privatpersoner som företag i behov.

Under de månader då elpriset förväntas vara mycket högt har Sävsjö kommun beslutat om åtgärder som kortsiktigt kan underlätta situationen för företag och privatpersoner. Dessa åtgärder sätts in med omedelbar verkan.

För privatpersoner

I första hand ska privatpersoner ta kontakt med sitt elbolag för att lägga upp en eventuell betalningsplan. Kommunens växel kan hjälpa till med kontaktuppgifter till elbolaget om det skulle behövas.

Sävsjö kommun erbjuder möjligheten att i sista hand flytta fram betalningen på kommunala fakturor för barnomsorg, hemtjänst och matdistribution, samt att erbjuda en betalningsplan för dessa under 2023. Har du behov av att diskutera en betalningsplan för dina kommunala fakturor kontaktar du Sävsjö kommun via växeln 15200 för vidare hänvisning.

För företag

Även företag tar i första hand kontakt med sitt elbolag för en eventuell betalningsplan.

Kommunen kan erbjuda framskjuten hyra för privata företag som hyr i kommunala fastigheter.

Faktureringen för samtliga möjliga kommunala taxor som berör näringslivet skjuts upp till maj 2023. Detta gäller inte taxor som ingår i taxekollektiv, till exempel vatten och avlopp.

Kontakt

Kristin Nilsdotter Isaksson

Planerings- och utvecklingschef

Mejl kristin.nilsdotter-isaksson@savsjo.se