Lyssna på sidan Lyssna

Aleholm certifieras till Teknikcollege

Publicerad:

Vi är glada och stolta över att meddela att Sävsjös gymnasieskola, Aleholm är en certifierad Teknikcollegeskola. Genom samverkansplattformen säkerställs att kvaliteten på de tekniska utbildningarna håller hög klass.

Aleholm har under de senaste åren genomgått granskning för att säkerställa att skolan lever upp till de krav som en certifiering innebär och nu i början av året fick skolan sin certifiering.

Kvalitetsstämpel

Teknikcollege är Sveriges största samverkansplattform för industrins kompetensförsörjning och en kvalitetsstämpel på utbildningar där kommuner, utbildningsanordnare och företag samverkar för att öka attraktionskraften och kvaliteten på tekniskt inriktade utbildningar.

Detta betyder att vår skolas tekniska utbildningar är nationellt säkrade och håller mycket hög klass, säger Aleholms rektor Henrik Starkman. Genom Teknikcollege blir vi del av ett nätverk, både regionalt och nationellt, och vi kan ytterligare säkerställa att eleverna får relevanta kunskaper.

Företagssamverkan

Kommunens företag är med och kvalitetssäkrar innehållet i våra utbildningar. Resultatet är attraktiva utbildningar som ger eleverna en ökad attraktionskraft på arbetsmarknaden. Eleverna får kunskaper som matchar företagens framtida behov av kompetens.

Kontakt

Henrik Starkman, rektor Aleholm

0382-153 80

henrik.starkman@savsjo.se

Bengt Staude, VD Orwak

Ordförande lokal styrgrupp

076-377 35 44

bengt.staude@orwak.com