Lyssna på sidan Lyssna

Ansök om enskilt avlopp och värmepump senast 1 juni

Publicerad:

Ett godkänt enskilt avlopp installeras i ett sommarstugeområde utanför Stockaryd.

Har du tänkt gräva för enskilt avlopp? Gräva för jordvärme eller borra för bergvärme? För att vi ska ha möjlighet att handlägga ditt ärende innan semestern måste vi ha din ansökan före 1 juni.

När det blir varmare ute och semestern närmar sig får vi på kommunen många ansökningar om att gräva för enskilt avlopp och jordvärme samt borra för bergvärme. För att vi ska ha möjlighet att handlägga ditt ärende innan semestern behöver vi ha din kompletta ansökan hos oss senast 1 juni.

På savsjo.se finns blanketter för ansökan. Där kan du kan också få mer informaton om vad du bör tänka på i samband med anläggningen av ditt enskilda avlopp eller din värmepump (länk till Sävsjös webbplats)

Vi kan inte garantera att ärenden som kommer in före 1 juni blir klara till semestern. Men ju tidigare en komplett ansökan kommer in, desto större är möjligheten.

Gräv inte utan beslut

Du måste ha ett skriftligt beslut från Myndighetsförvaltningen innan du kan börja gräva för enskilt avlopp eller göra en värmepumpsanläggning. Att gräva eller borra utan tillstånd är en dålig idé, som kan innebära sanktionsavgift eller till och med ett förbud mot att anlägga det enskilda avloppet eller värmepumpsanläggningen.

Så, se till att skicka in din ansökan i tid, så gör vi allt vi kan för att du ska få en så snabb och smidig service som möjligt!