Lyssna på sidan Lyssna

Nytt avtal gör det möjligt att arbeta ständig helg

Publicerad:

Sävsjö kommun och fackförbundet Kommunal har enats om att det ska gå att anställa medarbetare som endast arbetar på helger. 27 timmars arbetstid ger en heltidslön. Om ett år ska projektet utvärderas.

Det nya lokala kollektivavtalet gäller Kommunals medlemmar och i nuläget omfattas socialförvaltningens verksamheter i Sävsjö kommun. Redan nu finns ett par tjänster med ständig helgtjänstgöring att söka på Göransgården i Vrigstad. Intresset är stort bland chefer, medarbetare och bland dem som söker kommunens tjänster. Fler verksamheter inom socialförvaltningen ser nu över möjligheten att göra anställningar med ständig helg som anställningsform.

Med helg avses arbete tre dagar i sträck. Antingen fredag till söndag eller lördag till måndag. Varje arbetsdag är 8-9 timmar vilket innebär 27 timmar veckoarbetstid. Det ger en ordinarie heltidslön och till det kommer Ob-ersättning för helgdagarna.

Fördelarna med den nya arbetstidsmodellen är flera:

– Vi vill vara en attraktiv arbetsgivare som erbjuder olika möjligheter för medarbetarna, samt att få till en stabil grundbemanning med ordinarie personal under helgerna. Antalet delade turer väntas minska, säger socialchef Linda Björk.

– De nya bestämmelserna om elva timmars dygnsvila, som börjar gälla i oktober i år, är en annan faktor som påverkat beslutet att införa projektet på prov det kommande året, berättar personalchef Åke Blomqvist.

Läs mer och sök våra lediga tjänster

Kontakt

Åke Blomqvist, personalchef
0382-152 09, ake.blomqvist@savsjo.se

Linda Björk, socialchef
0382-154 50, linda.bjork@savsjo.se

Anette Karlsson, fackförbundet Kommunal
0382-152 82, anette.karlsson@savsjo.se