Lyssna på sidan Lyssna

Tack alla skräpplockare!

Publicerad:

soppåsar

Det blev fina skräpplockardagar, där vi var många som trotsade det stundtals tveksamma vårvädret under vecka 17 för att städa upp lite extra i kommunen. Hela 2 045 personer var anmälda till evenemanget och det blev många kilo skräp som samlades in.

— Det bästa vore såklart att vi inte slängde något skräp alls i naturen och att skräpplockardagarna inte skulle behöva finnas, säger Linda Ståhlgren, kommunens hållbarhetsstrateg. Men så länge vi kastar skräp där det inte hör hemma är vi tacksamma att sävsjöborna ställer upp.

Skräpplockardagarna är ett årligt återkommande evenemang som arrangeras av organisationen Håll Sverige Rent (länk till annan webbplats Länk till annan webbplats.. Främsta målgrupperna är förskolor och skolor, men i Sävsjö engagerar skräpplockardagarna många fler.

Grattis till vinnarna!

Att det blir fint i Sävsjö är ju en vinst i sig, men det pågick också flera parallella tävlingar i samband med skräpplockardagarna.

Priset till allmänhet (privatpersoner, föreningar, företag och politiker) gick till Mikaela Fransson. Hon skickade in bilden ovan och vinner ett presentkort på fika.

Bland de deltagande skolklasserna vann årskurs 4 på Hägneskolan. De kommer att få åka på ett intressant och roligt studiebesök till återvinningscentralen Flishult utanför Vetlanda.

Bland förskolorna kommer Snickaregården, Sörgården, Tingeling och Natur- och miljöförskolans insatser uppmärksammas lite extra. Priserna till förskola och skola delas ut av kommunens hållbarhetstrateg Linda Ståhlgren senare den här månaden.