Lyssna på sidan Lyssna

Sävsjö kommun erbjuder medarbetarna förmånscykel

Publicerad:

Kvinna cyklar på cykelväg vid grönskande Tunneltorget.

Nu erbjuder Sävsjö kommun sina medarbetare att hyra en förmånscykel. Målet är att få fler cyklande medarbetare och därmed främja hälsa och miljö.

Sävsjö kommun tagit fram ett erbjudande om förmånscykel till alla medarbetare med en tillsvidareanställning. Mot ett bruttolöneavdrag får den anställda hyra en cykel. Avtalstiden är tre år och därefter bestämmer du om du vill köpa cykeln eller lämna tillbaka den.

Det finns många olika modeller att välja mellan; alltifrån sportcyklar för landsvägskörning och moderna elcyklar till lådcyklar och mer vanliga vardagscyklar. Utbudet gör att kan alla hitta en cykel som passar de behov man har. Erfarenheten är att mellan 5 och 10 procent av medarbetarna brukar teckna sig för en cykel vid första beställningstillfället och att cirka 30 procent tecknar sig under en avtalsperiod. Ett nytt tillfälle att skaffa förmånscykel kommer i augusti.

Erbjudandet gör kommunen tillsammans med företaget Ecochange. Länk till annan webbplats.

Hållbara mål

Ett av våra hållbara mål i Sävsjö kommun är att vara många cyklande medarbetare. Genom erbjudandet om förmånscykel gör kommunen det enklare för medarbetare som vill välja cykel som transportmedel, både för arbetspendling och på fritiden. Förmånscykel är på så sätt både en viktig del i kommunens hållbarhetsarbete och en satsning för att vara en attraktiv arbetsgivare.

Visning

31 maj blir det visning av cyklarna. Då är alla medarbetare i kommunen välkomna till Tillväxthuset mellan klockan 11 och 18. Ett 20-tal cyklar kommer att finnas på plats för provcykling.