Lyssna på sidan Lyssna

Sävsjö kommun ställer ut på Landsbygdens sommarmöte i Hylletofta

Publicerad:

Välkommen att besöka Sävsjö kommuns monter på Landsbygdens sommarmöte, lördagen den 26 augusti. Mötet arrangeras av Hushållningssällskapet och hålls i Hylletofta.

Landsbygdens sommarmöte äger rum varje år och brukar vara ett välbesökt evenemang. Tidigare år har det kommit runt 5 000 besökare och 130 utställare. I år arrangeras sommarmötet i Hylletofta.

Landsbygdsutveckling och hållbarhet

Sävsjö kommun kommer att finnas med som en av utställarna och du är mycket välkommen till oss. Fokus kommer att ligga på landsbygd och hållbarhet. Vi vill gärna ha en dialog kring de här frågorna, så kom förbi och prata med oss!

Hur arbetar Sävsjö kommun tillsammans med landsbygden? Vad innebär vår landsbygdsdialog? Hur söker man stöd för orts- och byautveckling? Detta och mycket annat pratar vi gärna om.

Vi presenterar också exempel på kommunens hållbarhetsarbete, olika pågående gröna projekt och visar de mål för gröna Sävsjö som nyligen antagits av kommunfullmäktige.

Vår försörjningsbalans

Vi kommer också att prata försörjningsbalans, det vill säga hur stor andel av de livsmedel vi konsumerar som vi producerar lokalt i kommunen. Livsmedelsförsörjningen är en viktig fråga, inte minst i vår beredskapsplanering. På sommarmötet har vi med oss en alldeles färsk analys av vår försörjningsbalans. Analysen är gjord av Hushållningssällskapet på uppdrag av Sävsjö kommuns politiker.

Sommarmötet är öppet mellan klockan 10 och 16, lördagen den 26 augusti.

Läs mer om sommarmötet på Hushållningssällskapets webbplats (extern sida) Länk till annan webbplats.