Lyssna på sidan Lyssna

Rutschkanan på Familjebadet tillfälligt avstängd

Publicerad:

Familjebadet i Sävsjö har under sommaren varit stängt för renovering. Landningsbassängen vid den stora rutschkanan är fortfarande inte klar och är därför avstängd. Resten av badhuset är öppet för besökare från och med tisdag.

tömd bassäng med snickarutrustning på botten

För några år sedan firade Familjebadet 30 år. Den omtyckta simhallen har klarat tidens tand relativt väl. På senare år har omklädningsrum och bubbelpool renoverats men nu är det dags för en större satsning. Först ut på tur var bassängen där den stora rutschkanan mynnar ut. Under sommaren har den fått ett helt nytt bottenskikt och tätskikt.

– Som det ofta kan bli med renovering har det dragit ut lite på tiden. Men nu har nytt kakel satts i bassängen. Kaklet ska nu fogas och sedan ska det torka. Efter det kan vi fylla på med vatten och kontrollera så att värme och rening fungerar som det ska. Det blir väldigt fint, säger badföreståndare Marie-Louise Strömqvist.
Resten av Familjebadet är öppet för besökare och nya simkurser har just satt igång.

Ett staket hindrar badgästerna från att ta sig upp till rutschkanan eller ned till bassängen.
– Vi räknar med att den kommer vara stängd hela nästa vecka och vi kommer att meddela på sociala medier när den öppnar igen, säger Marie-Louise.

Hur och när renoveringen kommer att fortsätta är ännu inte klart.
– Under hösten kommer vi att gå ut med en upphandling för arbetet med de övriga bassängerna på Familjebadet. Planen är att även lekbassängen med virvelvind och vattenfall samt den stora bassängen ska renoveras och få nytt kakel. Men hur tidsplanen ser ut för det arbetet än ännu inte bestämt men vi försöker alltid att genomföra renoveringar när det påverkar verksamheten som minst, säger kultur- och fritidschef Anders Varga.

Ett glädjande besked är dock att basturna i de båda omklädningsrummen kommer att vara igång igen från torsdag morgon till söndag. Basturna i herrarnas och damernas omklädningsrum stängdes i våras av helt för att spara el.
– Vi har bedömt att läget har förbättrats och vill därför gå våra badgästers önskan till mötes. För att ändå fortsätta spara el kommer basturna vara avstängda i början av veckan, men från morgonsimmet på torsdag är de varma, säger Marie-Louise Strömqvist.