Lyssna på sidan Lyssna

Rapport från kommunstyrelsen 10 oktober

Publicerad:

Under kommunstyrelsens sammanträde på tisdagen var delårsrapporten i fokus, men också kommunbilar, reviderad suicidplan och yttrande till Kretslopp Sydsost stod på dagordningen.

Beslut till kommunfullmäktige

En reviderad förbundsordning för Höglandets samordningsförbund, detaljplanen för OBOS byggnation i Vrigstad, en reviderad suicidplan för vår kommun och så enades kommunstyrelsen kring sitt yttrande till Kretslopp Sydost om att fyrfackssystem verkar vara det mest kostnadseffektiva alternativet när vi måste införa fastighetsnära insamling innan 2027.

Översyn av administrativa lokaler

Kommunstyrelsen beslutar att en översyn av våra administrativa lokaler ska göras. Behovet av egna kontorsplatser blir mindre och det blir plats för fler på mindre yta.

Utbyte av kommunbilar

När det är dags att byta ut kommunbilarna som utgår från Södergården i Stockaryd ska de nästa gång vara elbilar. Laddstationer vid Södergården installeras för detta.

Delårsrapport

Kommunstyrelsen godkände delårsrapporten och föreslog kommunfullmäktige att göra detsamma. Delårsrapporten per den sista augusti 2023 visar på ett ansträngt läge men ändå med goda förutsättningar.

År 2023 pekar just nu på att gå med cirka 15 miljoner plus, vilket är ungefär 10 miljoner högre än budget. Våra bolag pekar tillsammans på en helårsprognos på drygt 16 miljoner.

Protokollet från Kommunstyrelsens sammanträde kan du läsa här när det är justerat.

Kontakt

Therese Petersson (KD), kommunstyrelsens ordförande
therese.petersson@savsjo.se
0382-152 02