Lyssna på sidan Lyssna

Nu får du dina fakturor från kommunen digitalt

Publicerad:

Från och med januari 2024 skickar Sävsjö kommun sina fakturor digitalt till alla som har en digital brevlåda, exempelvis Kivra, Billo eller Min myndighetspost. Den som inte är ansluten till en digital brevlåda får sin post på papper via vanlig postgång, precis som tidigare.

Alla fakturor från kommunen

Sävsjö kommun erbjuder alla som har en digital brevlåda att få sina fakturor från kommunen digitalt istället för som vanliga pappersbrev, Du som har en digital brevlåda behöver inte göra något för att få kommunens post digitalt, det sker automatiskt från och med januari.

Detta gäller samtliga fakturor från Sävsjö kommun, exempelvis avgifter för barnomsorg, hemsjukvård, trygghetslarm eller matdistribution.

Om du inte har en digital brevlåda kommer du även fortsättningsvis att få din post på papper med vanlig postgång.

Förändringen med digital post gäller både privatpersoner och företag som är anslutna till en digital brevlåda.

Vi jobbar för att även kunna ansluta annan post från kommunen till digitala brevlådor i framtiden. Digital post är säkert, hållbart och ekonomiskt.

Nytt utseende på fakturan

Från årsskiftet kommer fakturorna från Sävsjö kommun även att ändra utseende. Det hänger samman med att kommunen byter ekonomisystem. Den första fakturan med det nya utseendet kommer i januari.

Bra att veta kring digital post från Sävsjö kommun

Vad är en digital brevlåda?

En digital brevlåda är en tjänst där du får digital post, istället för att få den på papper.

Vem kan ha en digital brevlåda?

Både privatpersoner och företag kan ha digital brevlåda.

Skaffa en digital brevlåda

Att skaffa en digital brevlåda är helt frivilligt. Du kan när som helst ansluta dig till en digital brevlåda. På DIGGs webbplats kan du läsa mer om hur du ansluter dig till en digital brevlåda. (länk till annan webbplats) Länk till annan webbplats.

Det finns flera olika digitala brevlådor att välja bland så välj den som passar dig bäst. Exempel på några av de vanligaste brevlådorna är Kivra, Billo, Min myndighetspost.

Välja bort digital post från Sävsjö kommun

Om du har en digital brevlåda, men inte vill ha post från just Sävsjö kommun dit, kan du via inställningarna i din brevlåda enkelt välja bort detta.

Om du har e-faktura eller autogiro

Om du idag har e-faktura eller autogiro för dina fakturor från Sävsjö kommun påverkas du inte, dina fakturor hanteras som tidigare.

Betala faktura i den digitala brevlådan

Har du en digital brevlåda med betalfunktion kan du både se och betala din faktura direkt i applikationen eller på hemsidan. Alla uppgifter såsom OCR-nummer och förfallodatum är redan ifyllda. Saknas betalfunktion i din digitala brevlåda kommer du bara kunna se och granska fakturor.