Lyssna på sidan Lyssna

Rapport från kommunstyrelsen 19 december

Publicerad:

Under kommunstyrelsens sammanträde på tisdagen diskuterades sponsringärende, beredskap och kommunens digitaliseringsstrategi bland annat.

Sponsringsavtal med världsmästare

Sävsjöbon Victor Lindgren tog guld i skytte-VM i år, har en kvotplats till OS i Paris 2024 och är nominerad till Jerringpriset. Kommunstyrelsen beslutade att hörsamma Victors önskan om att inleda ett samarbete med honom och teckna ett sponsringsavtal med Victor för 2024. Förutom att vi stöttar en elitidrottare i vår kommun tänker vi att det även kan sätta lite ljus på vår kommun, Aleholm och Sävsjö skyttecentrum.

Beredskap

Kommunstyrelsen beredde ett ärende kring att upphandla tre lite större mobila elverk samt installera ”handskar” som möjliggör inkoppling på samtliga av våra prioriterade verksamheter.

Höglandssamarbete gymnasieskolan

Höglandsförbundet föreslår de fem medlemskommunerna Sävsjö, Aneby, Eksjö, Nässjö och Vetlanda att flytta sina gymnasieverksamheter från de enskilda kommunerna till Höglandsförbundet. Kommunstyrelsen remitterar ärendet till barn- och utbildningsnämnden för yttrande.

Färdplanen för Hållbarhetsprogrammet

Partierna har inkommit med remissvar kring färdplanen för Sävsjös Gröna Hållbarhetsprogram. Återrapportering av arbetet med färdplanen ska ske årligen i samband med årsbokslut.

Digitaliseringsstrategi

Under budgetberedningen 2023 mottog utvecklingsavdelningen ett uppdrag med att upprätta en digitaliseringsstrategi för Sävsjö kommun. Strategin är ett förslag på en förändringsresa som behöver genomsyra hela kommunorganisationen. Det handlar om att hitta mer effektiva metoder att arbeta på, med stöd av digitala hjälpmedel.

Motioner, medborgarförslag och kontrollplaner

Kommunstyrelsen behandlade några motioner, medborgarförslag samt kontrollplaner under ssitt sammanträde.

Protokollet från Kommunstyrelsens sammanträde kan du läsa här när det är justerat.

Kontakt

Therese Petersson (KD), kommunstyrelsens ordförande
therese.petersson@savsjo.se
0382-152 02