Lyssna på sidan Lyssna

Familjebadets renovering har försenats – beräknar öppna 3 september

Publicerad:

Uppdaterad 2024-08-30: Under sommaren har stora bassängen på Familjebadet i Sävsjö renoverats. På grund av förseningar i den renoveringen måste vi skjuta på starten av verksamhet som behöver den stora bassängen och bubbelpoolen.

Vattenträningen på måndagen vecka 36 kan komma att skjutas upp.

– Vi fyller upp bassängerna idag, sedan måste vi vänta på vattenprov. Om vi får godkänt på det kan vi öppna 3 september för allmänheten, men det kan dra ut ytterligare på tiden, säger badföreståndare Marie-Louise Strömqvist.

Bad för allmänheten och vattenträning i stora bassängen, samt bad i bubbelpool är stängd tills godkänt vattenprov. Annan verksamhet på Familjebadet, så som spinning och barnkurser som hålls i den lilla bassängen, kan starta som planerat under vecka 36.

– Vi har valt att ha helt stängt för allmänheten under den här tiden eftersom det är svårt att garantera att ingen badar i de bassänger som ännu inte är godkända. Den lilla bassängen är godkänd och under simkurserna där är det lättare att avgränsa badet till bara den bassängen, förklarar Marie-Louise.

Skolungdomar som har simundervisning inplanerat under den här tiden kommer få löpande information av Familjebadet om vad som gäller.

På Familjebadets webbsida och sociala medier kan du fortsätta följa informationen om när badet kan öppna igen för vattenträning och för allmänheten.

(Bubbelpoolen har inte renoverats men är beroende av att det är vatten i den stora bassängen. Därför är den också avstängd tills godkänt vattenprov.)