Lyssna på sidan Lyssna

Tredjeplats för parken Kronan i Årets Park

Publicerad:

Parken Kronan i Sävsjö vann tredje pris i Elmias tävling Årets park 2019.

Vackra svenska parker och kyrkogårdar, som inspirerar sina besökare och bidrar till en grönare stadsmiljö, stod i fokus för utmärkelsen Elmia Park Inspira – Årets park 2019.

Tävlingen avgjordes på torsdagen, under mässan Elmia Park och som vinnare utsågs Arvika stadspark. Tredjeplatsen gick till parken Kronan i Sävsjö.

Sävsjö kommun har under årens lopp fått stor uppmärksamhet, lokalt och nationellt, för sina satsningar på varumärket ”Sävsjös Trädgård”. Under våren har gata-parkenhetens medarbetare bedrivit ett omfattande renoveringsarbete i parken Kronan i centrala Sävsjö och man har själva valt att anmäla Kronan till tävlingen.

Allmänheten har kunnat rösta på de sju nominerade parkerna, och parkarbetare Johanna Mattsson känner sig nöjd med en tredjeplats.
– Det känns jättebra. Framför allt är det roligt att tävlingen engagerat så många av invånarna i Sävsjö. Både vinnaren Arvika och andrapristagaren, Hedemora, är ju precis som vi mindre orter och parker. Det känns lite extra roligt, säger hon.


För mer information kontakta:
Johanna Mattsson, parkarbetare på gata- parkenheten, 076-806 88 96
Tomas Lundin, chef gata- parkenheten, 0382-125 48
Erika Tor Rundblad, förvaltningschef serviceförvaltningen, 0382-125 21


Följ oss i sociala medier

Få mer information genom att följa Sävsjö kommun på sociala medier.