Lyssna på sidan Lyssna

Styrka och samarbetsövningar på promenaden

Publicerad:

Nu kan du komplettera löprundan eller promenaden runt elljusspåret med styrkeövningar. Genom projektet ”Träning för livet” har Sävsjö kommun satt upp 12 skyltar med instruktioner som beskriver olika övningar.

Skyltarna finns på elljusspåren i både Stockaryd, Rörvik, Vrigstad och Sävsjö. Det finns bilder och instruktioner som beskriver de olika övningarna och vill du kan du även scanna en QR-kod med din telefon och se en film som visar hur du ska göra. För att kunna scanna och se den behöver du en QR-läsare till din telefon.

Varje skylt har övningar som passar både barn och vuxna.

Runt Eksjöhovgårdssjön finns en annan typ av aktivitetsrunda uppsatt, även den en del i projektet. Här fokuserar övningarna på skyltarna mer på samarbete och intressant fakta. Ett perfekt komplement till promenaden där du och dina vänner kan prova de olika övningarna tillsammans. Även här finns det både möjlighet att se instruktionsfilmer och att läsa instruktionerna direkt på skylten.

I nästa nummer av vår hushållstidning Tillsammans kan du läsa fler tips på hur du kan komma ut och röra på dig i närområdet. Håll utkik i din brevlåda!

Följ oss i sociala medier

Få mer information genom att följa Sävsjö kommun på sociala medier.