Lyssna på sidan Lyssna

Kommundirektör Jan Holmqvist lämnar sin tjänst för att gå i pension

Publicerad:

Kommundirektör Jan Holmqvist har informerat kommunstyrelsen och sin ledningsgrupp om att han avslutar sin tjänst senast i september 2024. Rekryteringen av en efterträdare har påbörjats.

40 år har gått sedan Jan Holmqvist började sitt yrkesliv som lärare på Hofgårdsskolan i Sävsjö. Sedan dess har han haft ett antal befattningar i både Sävsjö kommun och i grannkommunerna. De senaste nio åren har han arbetat som kommundirektör i Sävsjö kommun.
Nu har han meddelat kommunstyrelsen och sina närmaste chefer att han väljer att avsluta sin tjänst senast till hösten nästa år för att gå i pension.

– Tiden i arbetslivet har gått fort. Jag har alltid haft stimulerande arbetsuppgifter och det känns hedrande att få sluta som kommundirektör i den kommun som jag arbetat längst i under mitt yrkesliv, säger Jan Holmqvist.

Kommunstyrelsens ordförande Therese Petersson (KD):
– Jan Holmqvists erfarenhet, driv och engagemang har varit starkt bidragande till den positiva utveckling vi ser i vår kommun. Det är ett år tills han lämnar sin tjänst och arbetet med att rekrytera en lämplig ersättare har påbörjats, säger hon.

Kontakt:

Therese Petersson, kommunstyrelsens ordförande (KD)
0382-152 02
therese.petersson@savsjo.se

Jan Holmqvist, kommundirektör

0382-152 03
jan.holmqvist@savsjo.se