Lyssna på sidan Lyssna

Nu är Rörviks nya skola invigd

Publicerad:

Måndagen den 25 september invigdes Rörviks nya skola. Politiker, tjänstepersoner, elever, vårdnadshavare, media och allmänhet med flera närvarade när det blågula bandet klipptes. Alla som ville fick chansen att gå en rundvandring i de nya lokalerna.

Ett blågult band är sträckt mellan två politiker. En elev i en svart rock klipper bandet. Många människor står runtomkring och tittar. I bakgrunden ser man skolans entr+e.

Lilly Salomonsson i årskurs nio på Rörviks skola fick äran att klippa bandet och inviga skolan officiellt.

 

Under måndagen, den 25 september, bjöd Rörviks skola in till invigning av den nya F-9-skolan som byggts precis intill den gamla skolan. Föräldraföreningen anordnade samtidigt en skolgårdsfest med försäljning av både mat och lotter.

Elever från skolan sjöng och spelade. Efter att skolans rektor, Ingela Adén, hälsat alla välkomna höll kommunstyrelsens ordförande, Therese Petersson (KD), ett inledande tal. Även barn- och utbildningsnämndens ordförande Fredrik Håkansson (KD) och barn- och utbildningschefen Martina Arvidsson höll tal.

Sedan var det dags för eleven Lilly Salomonsson att inviga skolan genom att klippa det blågula band som Fredrik Håkansson och Therese Petersson höll mellan sig. Rektor Ingela Adén hälsade därefter alla välkomna in på en rundvandring i lokalerna.