Lyssna på sidan Lyssna

Beredskapsvecka för ökad motståndskraft

Publicerad:

Vecka 39 pågår den årliga beredskapsveckan. Sävsjö kommun kommer att öka sin kommunikation om beredskap under den här veckan och även genomföra en egen intern övning.

Myndigheten för samhällsskydd och beredskap (MSB) ordnar årligen en beredskapsvecka. Sävsjö kommun är en av många aktörer som samverkar för att denna vecka sätta fokus på att stärka motståndskraften i vårt samhälle.

Temat för årets beredskapsvecka är ”sätt igång”. På MSB:s webbplats msb.se finns flera goda tips på hur du som invånare kan sätta igång och se till att du är mer beredd om vi hamnar i en kris.
Att vara beredd handlar om att kunna ta hand om sig själv så långt det är möjligt i en krissituation. Genom att se till att du kan klara dig bidrar du till hela samhällets motståndskraft. Det ökar möjligheten att ge stöd till dem som inte klarar sig själva.

Under beredskapsveckan kommer Sävsjö kommun att kommunicera publicera en rad utmaningar till dig som privatperson med tips på saker du kan göra för att vara mer beredd. Följ oss gärna på sociala medier och anta vår beredskapsutmaning.

Sävsjö kommun kommer också att internt genomföra en övning i beredskap, i slutet av veckan. Syftet är främst att krisledning och krisfunktioner, men även berörda inom den verksamhet där övningen äger rum, ska få öva på ett krisscenario. Denna övning är noga förberedd och kommer att kommuniceras ut till dem den berör. Men för att det ska bli en så bra övning som möjligt för de inblandade, avslöjar vi inte mer detaljer i nuläget.

Läs mer om kommunens krisberedskap under sidorna kris och beredskap.