Lyssna på sidan Lyssna

Vinnare utsedd i tävlingen Cykla&Gå till skolan

Publicerad:

Grattis Stockaryds skola som blev bästa skola i kommunen när Trafikkalendern arrangerade tävlingen Cykla&Gå till skolan.

Samtliga Sävsjös grundskolor deltog i tävlingen Cykla&Gå till skolan och det var många aktiva elever och skolpersonal som kämpade väl under höstterminens första veckor. Nu är det klart vilka skolor och klasser som står som vinnare för de priser som Sävsjö kommun delar ut. Allra bästa var Stockaryds skola, som samlade ihop 18,34 poäng. För detta vinner de en heldag tillsammans med Tottes event, som kommer till skolan med knasiga cyklar och cirkusskola – ett pris som var mycket uppskattat av förra årets vinnare, Hägneskolan. Vilken dag elever och skolans personal får testa cyklar och cirkus bestäms i samråd med skolan.

Alla vinnande klasser får diplom. Klassens pris består av hälsosamt fika och rolig uteaktivitet någon gång under oktober.

Trafikkalendern delar själva ut ett pengapris, men det är inte klart än vilken skola som vinner detta. Vi håller förstås tummarna för någon av Sävsjö kommuns skolor.

Att cykla eller gå till skolan är bra och hållbart för både hälsan, miljön och plånboken.

Tävlingen Cykla&Gå till skolan är årligt återkommande och arrangeras av Trafikkalendern, som är Sveriges största läromedel om trafiksäkerhet för barn.

Resultat

Skolans pris

  1. Stockaryds skola 18,34 poäng
  2. Hägneskolan 17,49 poäng
  3. Rörviks skola 16,14 poäng
  4. Vrigstad skola 15,35 poäng
  5. Vallsjöskolan 11,91 poäng

Klassens pris

  1. Hägneskolans anpassad grundskola 20 poäng
  2. Hägneskolans klass 2B 20 poäng
  3. Stockaryds skola klass 2 20 poäng
  4. Rörviks skola klass 6 20 poäng