Lyssna på sidan Lyssna

Nyheter RSS flöde

Sida för att exportera till ett användbart RSS flöde

RSS flöde

Nyheterflöde


 • Allvarlig händelse i Vetlanda - vi tänker på er!
  Sävsjö kommun har under onsdagseftermiddagen och kvällen nåtts av de tragiska och omtumlande händelserna i vår grannkommun Vetlanda, där sju personer skadats efter att ha blivit attackerade i centrum. Även gärningspersonen skadades under gripandet.Våra tankar går till våra vänner och medmänniskor i Vetlanda kommun.Läs mer om händelsen på Vetlanda kommuns webbplats: Allvarlig händelse i centrala Vetlandalänk till annan webbplats
  Läs mer

 • Covid-19: Avrådan från att besöka särskilda boenden tas bort
  Folkhälsomyndigheten har, efter genomförd vaccination, lättat på sina rekommendationer för besök på särskilda boenden för äldre. Av den anledningen väljer nu även Sävsjö kommun att ta bort den avrådan som vi kommunicerat ut sedan tidigare. Det är fortsatt av största vikt att besök sker på ett smittsäkert sätt.
  Läs mer

 • Möjligt för fler att anordna aktiviteter för barn och unga
  Det är möjligt för alla föreningar, kyrkor, klubbar med flera att arrangera olika typer av aktiviteter för barn och unga födda 2002 eller senare, om man gör det på ett smittsäkert sätt. Det behöver alltså inte bara gälla idrott utan aktiviteter generellt som får våra barn och unga att aktivera sig och må bra.
  Läs mer

 • Räddningstjänsten övar vid Sävsjö stadshotell
  Med start i kväll och två måndagar framåt kommer räddningstjänsten att genomföra insatsövningar med rökdykning i och kring Sävsjö stadshotell. Det kommer finnas flera brandbilar vid platsen.
  Läs mer

 • Covid-19: Behöver du hjälp med att handla mat?
  Om du eller någon i ditt hushåll är smittade eller är misstänkt smittade av coronaviruset får du inte gå och handla. Om du inte har möjlighet att få hjälp att handla mat finns det hjälp att få.
  Läs mer

 • Uppdaterad: Fyra personer omkomna i drunkningsolycka
  Under torsdagskvällen har en stor räddningsinsats pågått på sjön Vallsjön utanför Sävsjö. Fyra personer hittades drunknade, varav tre är hemmahörande i Sävsjö kommun.Om du är en nära anhörig eller vän till de omkomna och har behov av att prata med någon kan du kontakta Lillemor Hultqvist som leder Sävsjö kommuns grupp för psykiskt och socialt omhändertagande, POSOM. Telefon 0382-154 51Vallsjö kyrka hålls öppen idag fredag mellan 15.30-18.00 och lördag 09.00-18.00 samt söndag 12.00-18.00.Även församlingshemmet i Sävsjö håller öppet under fredagen fram till 18.00.Personer finns på plats både i kyrkan och i församlingshemmet för enskilda samtal.
  Läs mer

 • Service av gatubelysning utförs
  Du kanske har undrat varför gatubelysningen lyser även under dagtid? Det beror på att gata/parkenheten utför service på gatubelysningen i kommunen.
  Läs mer

 • Rapport från kommunstyrelsen 23 februari
  PRESSMEDDELANDE: Vid varje beredande möte med kommunstyrelsen medverkar företrädare från serviceförvaltningen för information och samtal om viktiga tekniska frågor. Vid februarimötet gavs information om att Energikontor Norra Småland beskriver Sävsjö kommun som en kommun som ligger i framkant vad gäller att köra med biogasbilar. 95 procent av resorna inom kommunen genomförs med gas som drivmedel.
  Läs mer

 • Vattenläcka i Stockaryd
  Njudung Energi meddelade under måndagen att de har en störning i vattenleveransen i Stockaryd, vilket orsakar lågt tryck. Läcksökning pågår och trafik leds om.
  Läs mer

 • Grusning av alla enskilda vägar
  Under fredagen den 19 februari kommer kommunens gata/parkenhet att grusa alla enskilda vägar i kommunen.
  Läs mer

Följ oss i sociala medier

Du kan komma i kontakt med och påverka Sävsjö kommun på många olika sätt. Ett sätt är genom sociala medier.

Savsjo.se använder cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt.