Lyssna på sidan Lyssna

Nyheter RSS flöde

Sida för att exportera till ett användbart RSS flöde

RSS flöde

Nyheterflöde


 • Planerade arbeten i Vrigstad
  Sedan onsdag 22 november gäller detaljplanen för Obos. Det betyder att Obos kan ansöka om mark- och bygglov för sin nya fabrik. Kommunen kommer också att påbörja arbeten i området.
  Läs mer

 • Granskningsskedet för översiktsplanen är slut
  20 november var sista dagen att lämna synpunkter i granskningsskedet för förslaget till kommunens nya översiktsplan. Kommunfullmäktige planeras anta planen innan sommaren 2024.
  Läs mer

 • Kommunen tar inte emot vattenprover från och med årsskiftet
  Från 1 januari 2024 tar inte Sävsjö kommun längre emot ditt vattenprov. Du som vill testa ditt vatten från enskild brunn hänvisas till någon av de privata aktörer som finns.
  Läs mer

 • Körkortsstipendium till elever som söker till Vård- och
  omsorgsprogrammet på Aleholm

  Barn- och utbildningsnämnden har beslutat att alla elever som söker till Aleholms Vård- och omsorgsprogram inför läsårsstart 2024 kommer få möjlighet att ansöka om ett körkortsstipendium. Det är ett led i att få fler ungdomar att läsa till undersköterska, som efter utbildningen ger arbete inom en viktig samhällsfunktion som behöver fler medarbetare.
  Läs mer

 • Sävsjö kommuns kulturpris 2023
  Det har inkommit fyra nomineringar till årets kulturpris. Vid torsdagens sammanträde utsågs Maj-Sofie Andersson till pristagare.
  Läs mer

 • Rapport från kommunstyrelsen 7 november
  Under kommunstyrelsens sammanträde på tisdagen diskuterades risk- och sårbarhetsanalys, justering av VA-taxan och verksamhetsplan för 2024.
  Läs mer

 • Konst på Rörviks skola presenterades
  I samband med slutbesiktningen av Rörviks nya skola presenterades också den konstnärliga utsmyckningen.
  Läs mer

 • Klimatveckan är här - mat är energi
  Energi – tillsammans har vi kraften, det är temat för årets Klimatvecka. Och mycket av Klimatveckans program handlar förstås om solceller, koldioxidbudgetar och hur du kan spara energi i ditt hem, men vi i Sävsjö fortsätter också den uppskattade traditionen att prata och tipsa om klimatsmart mat.
  Läs mer

 • Rapport från kommunstyrelsen 10 oktober
  Under kommunstyrelsens sammanträde på tisdagen var delårsrapporten i fokus, men också kommunbilar, reviderad suicidplan och yttrande till Kretslopp Sydsost stod på dagordningen.
  Läs mer

 • Låna en påse hälsa – samarbete mellan Sävsjö Hälsocenter och biblioteket
  Nu kan du låna en påse fylld med inspiration och praktiska tips för en bättre hälsa på biblioteket i Sävsjö.
  Läs mer