Lyssna på sidan Lyssna

"Jag vill ha friska arbetsplatser"

Publicerad:

Att känna stolthet över sitt arbete och att både ha möjlighet till återhämtning och utveckling, det är några av Jomana Darwish tips för en friskare arbetsplats. Hennes arbete har inte bara resulterat i färre sjukskrivningar, utan även gjort att hon hamnat som topp fem i tidningen Chefs utmärkelse Årets Hälsofrämjande chef 2020.

Jomana är enhetschef över gruppboendena inom Lagen om särskilt stöd (LSS) i Sävsjö kommun. Hon blev både förvånad, stolt och glad när hon fick reda på att hon var nominerad till utmärkelsen. Flera hundra hade nominerats i hela landet och efter intervjuerna med tidningens rekryteringsbyrå blev Jomana en av topp fem.
– Att det här kunde hända fanns inte ens i min tanke. Men efteråt, nu när beskedet landat, känns det som ett kvitto på att jag gör ett bra jobb. Det är en speciell känsla, säger hon.

Att göra hälsofrämjande insatser är inte bara bra för personalen utan för hela verksamheten, menar hon.
– Jag vill ha friska arbetsplatser. När medarbetarna trivs och mår bra stannar de kvar och det blir färre sjukskrivningar. Det blir mindre omsättning på personal, vilket är bra för verksamheten och inte minst för våra brukare som bor på gruppboendena, säger hon.

Läs Jomanas fem tips för en friskare arbetsplats här.

Följ oss i sociala medier

Få mer information genom att följa Sävsjö kommun på sociala medier.