Lyssna på sidan Lyssna

Presentkort ska uppmuntra anställda och stötta näringslivet

Publicerad:

Sävsjö kommun har beslutat att ge anställda inom kommunen ett presentkort på 300 kronor. Detta för att både uppmuntra anställda och stötta lokala företag och butiker, i en ansträngd tid.

– Många företag och butiker drabbas hårt av coronakrisen och det är just nu extra viktigt att vi handlar varor och tjänster lokalt. Samtidigt vill vi också uppmuntra våra anställda inom kommunen, säger utvecklingschef Kristin Nilsdotter Isaksson.

Sävsjö kommun uppmanar samtidigt till att följa Folkhälsomyndighetens råd och inte utsätta sig för risker i onödan. Om du tillhör en riskgrupp ska du inte gå till affären och handla just nu. På vår sida om corona och näringslivet finns flera tips på hur du kan stötta det lokala näringslivet utan att vara ute på stan. Läs tips och råd här.

Presentkortet kommer i brevlådan till anställda och fungerar som ersättning för kontant betalmedel. Det kan användas både som betalning för varor och tjänster. Det är dock upp till varje respektive butik eller företag att välja om man accepterar presentkortet som betalning.

Är du företagare och undrar över hur du ska fakturera inlösta presentkort? Gå till vår sida för corona och näringslivet för mer information.

Följ oss i sociala medier

Få mer information genom att följa Sävsjö kommun på sociala medier.