Lyssna på sidan Lyssna

Årets handledare 2020 har utsetts

Publicerad:

Varje år erbjuds ungdomar mellan 16 och 17 år att ha feriepraktik genom Sävsjö kommun. Feriepraktik är ett handledarlett sommarjobb under tre veckor där ungdomen inte ersätter ordinarie personal.

Ungdomarna nominerar handledare

Syftet är att ge unga en praktisk erfarenhet av olika kommunala jobb, att öka intresset för olika arbetsområden, samtidigt som de kan tjäna en slant på sommarjobbet.

Det är ungdomarna själva som fått nominera handledare och av totalt 16 nominerade handledare, blev årets mest uppskattade:

  • Evelina Honeth, butikschef på Ahlsell, är nominerad av Alva Nikolausson.
    Motivering: Hon berättade tydligt vad jag skulle göra och hon blev aldrig sur om jag frågade någonting varken en eller flera gånger. Hon var alltid glad och gav mig nya utmanande uppgifter för mig att ta mig an. Den bästa handledaren helt enkelt!
  • Lars-Ove Carlsson, idrottsplatsvaktmästare, kultur-och fritid, är nominerad av Elin Fransson.
    Motivering: Det var alltid roligt att gå till arbetet för min handledare var alltid glad och positiv. Jag fick utföra varierande arbetssysslor och fick ledning men också ta eget initiativ.

Handledaren har en viktig funktion och är en förutsättning för att kunna ta emot feriepraktikanterna. Den huvudsakliga uppgiften som handledare är att vara en bra förebild, motivera ungdomen till att göra ett bra arbete, ge utbildning och instruktion om arbetsuppgifterna, samt finnas tillgänglig för frågor och stöd.

Stort tack och grattis till årets handledare 2020!

Evelina

Lars-Ove